BITTÓ CIGÁNIKOVÁ VYHLÁSENIE KRČMÉRYHO O TOM, ŽE AJ ZAOČKOVANÍ ĽUDIA V BRITÁNII ZOMRELI, OZNAČILA ZA KRAVINU!

AKTUALIZOVANÉ: Richard Takáč: Rada Európy jasne hovorí, že očkovanie musí byť založené na dobrovoľnosti.

Foto SITA/JANA BIROŠOVÁ
Dátum 04.07.2021

V diskusnej relácii TA3 V POLITIKE poslankyňa za Sas Jana Bittó Cigániková sa opäť neovládla a hystericky reagovala na akékoľvek argumenty podpredsedu strany Smer-SD a poslanca NR SR Richarda Takáča. Zašla tak priďaleko pri obhajovaní očkovania, že vyjadrenie profesora Vladimíra Krčméryho označila za kravinu, ktorý v relácii Téma dňa na TA3 poukázal na znepokojivý fakt. Tvrdí, že polovica tých čo zomreli vo Veľkej Británii, boli zaočkovaní. Médiá však naďalej tvrdia, že tí, ktorí sú zaočkovaní a ochorejú, by mali mať len mierny priebeh koronavírusu a takmer vôbec by im nemala hroziť smrť.

Pred pár dňami poslanec NR SR Richard Raši, ktorý je obhajca očkovanie taktiež uviedol, že zaočkovaný človek môže ochorieť a taktiež je šíriteľom ochorenia. Poslankyňa za SaS absolútne odmieta akékoľvek iné argumenty a presadzuje len očkovanie, tak ako aj to, že žiada výhody pre zaočkovaných občanov. Poslankyni opätovne chýbalo slušné správanie a divák z relácie nemal nič, pretože spoludiskutujúcemu skákala do rečí, pretože spochybňovala nielen profesora Krčméryho, ale aj nemecké konzílium odborníkov, či WHO, ktorí neodporúčajú očkovanie detí od 12 rokov. Samozrejme podľa liberálnej poslankyne Bittó Cigánikovej ani toto nie je pravda.

Zároveň poslankyňa trvá na zvýhodňovaní zaočkovaných občanov, hoci je to protiústavné, ale aj v rozpore vyhlásením Rady Európy. Rada Európy jasne hovorí, že očkovanie musí byť založené na dobrovoľnosti. „Rada Európy zakazuje štátom povinné očkovanie a odmietanie očkovanie sa nesmie použiť na diskrimináciu, na nikoho nemôže byť vyvíjaný spoločenský, politický ani iný tlak, ak sa preto sám človek nerozhodne“, uviedol Richard Takáč, ktorý naďalej presadzuje dobrovoľnosť očkovania.

"Najväčšou motiváciou je sloboda," zdôraznila Cigániková postoj SaS. Za najhlavnejšie a zároveň doteraz nedostatočné považuje informovanosť a naozajstnú očkovaciu kampaň. "Teraz reálne neexistuje, táto téma bola podcenená," povedala. Takáč súhlasí s tým, že ľudia nie sú dostatočne objektívne informovaní o výhodách, ale i rizikách vakcinácie. "Očkovanie musí ostať dobrovoľné," povedal za stranu Smer-SD. Dobrovoľnosť a dostatok informácií sú podľa neho prirodzeným spôsobom, ako možno zvýšiť počet zaočkovaných. Finančné motivácie, ktoré predstavil minister financií, nepovažuje za správny postup, najmä, ak majú byť hradené zo štátneho rozpočtu. Pri sprostredkovacom bonuse sa obáva zneužitia.

V prípade otázky spoplatnenia testov, ktoré budú musieť absolvovať nezaočkovaní, si Cigániková osobne myslí, že jeden-dva PCR testy mesačne by mali byť zadarmo, ďalšie by si mali nezaočkovaní hradiť. Takáč je presvedčený, že štát by mal zabezpečiť na vlastné náklady aj test pre tých, ktorí prichádzajú z dovolenky, argumentuje nákladmi pre viacčlennú rodinu.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.

UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.