PUTIN: SÝRIA SA MUSÍ ZBAVIŤ CUDZÍCH VOJSK

Foto ARCHÍV
Dátum 12.10.2019

MOSKVA 12. októbra (TASR/Extra plus) - Sýria sa musí zbaviť zahraničných vojenských jednotiek, vyhlásil podľa ruských tlačových agentúr ruský prezident Vladimir Putin. 

"Každý, kto je protiprávne na území nejakého štátu, v tomto prípade Sýrie, musí z tohto územia odísť. To platí pre všetky štáty," povedal Putin pre televízie Russia Today, Sky News Arabíja a al-Arabíja v rozhovore, z ktorého pasáže citovali ruské tlačové agentúry.

Putin tiež povedal, že ruské ozbrojené sily prítomné v Sýrii sú takisto pripravené odísť z krajiny, len čo nová legitímna sýrska vláda Moskve oznámi, že už nepotrebuje jej pomoc.

Na území severovýchodnej Sýrie podniká od stredy inváziu Turecko. Tvrdí, že cieli len na extrémistov z Islamského štátu a na kurdské milície, ktoré sú podľa Ankary napojené na zakázanú Stranu kurdských pracujúcich (PKK). Tá vedie na území Turecka dlhodobé povstanie.

Prezident Spojených štátov Donald Trump pred tureckou inváziou nariadil stiahnuť americké jednotky zo severovýchodnej Sýrie a presunúť ich do iných oblastí.

 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.