ZELENSKYJ SCHVÁLIL POSTIHY PROTI KŇAZOM SPOLUPRACUJÚCIM S RUSKOM

Primárnym cieľom tohto opatrenia je Ruskom podporované krídlo Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi známe ako Moskovský patriarchát, v ktorom sa od 23. novembra uskutočnilo viacero razií SBU.

Foto SITA/AP
Dátum 02.12.2022

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podpísal dekrét umožňujúci Rade národnej bezpečnosti a obrany uplatňovať postihy proti duchovným členom náboženských organizácií napojených na Rusko. Udialo sa tak v čase, keď na Ukrajine pokračujú razie Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) vo farnostiach a kláštoroch. Informuje o tom web kancelárie ukrajinského prezidenta.

Primárnym cieľom tohto opatrenia je Ruskom podporované krídlo Ukrajinskej pravoslávnej cirkvi známe ako Moskovský patriarchát, v ktorom sa od 23. novembra uskutočnilo viacero razií SBU.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.