Nedeľa 19. máj 2024

extra plus

Máj 2014

Aktuálne číslo

Foto: TASR/APFoto: TASR/AP

S americkým nožom na krku

Kyjevská chunta nasadila armádu proti vlastnému národu

Vladimír Mohorita

Baptistický pastor Turčinov, ktorý sa hrá na prezidenta a predsedu parlamentu, scientológ Jaceňuk, ktorý sa hrá na premiéra, a inak orientovaný Avakov, ktorý sa len nedávno skrýval pred Interpolom a teraz sa hrá na  ministra vnútra, spolu so svojimi ukrajinskými i cudzími spolupáchateľmi v strachu očakávajú, kedy presne sa bude konať nový norimberský proces proti euroneonacistom 21. storočia.

Pozvánku na lavicu obžalovaných si po ozbrojenom krvavom prevrate opätovne vypísali po tom, čo sa ako predstavitelia nezákonnej kyjevskej chunty opovážili poslať proti občanom svojho štátu ukrajinskú armádu, tanky, letectvo, delostrelectvo, eskadry smrti z radov ukrajinských neonacistov, amerických a iných cudzích žoldnierov. 

Kyjevskí teroristi rozpútali „antiteroristickú operáciu" proti vlastnému obyvateľstvu po tajnej návšteve šéfa americkej CIA Brennana a verejnej návšteve viceprezidenta USA Bidena v Kyjeve.

Dvojaké štandardy
Mnoho práce pri operácii majú nielen hrdlorezi z americkej eskadry Greystone, ale aj CIA, ktorá v Kyjeve obsadila celé poschodie budovy ukrajinskej tajnej služby SBU. 

Počas krvavého Majdanu Američania prikazovali zbabelému, no legitímne zvolenému ukrajinskému prezidentovi Janukovyčovi, aby stiahol z ulíc Kyjeva aj zabíjaných policajtov.

Keď sa však pri Dnepri dostala k moci proamerická chunta, tej zasa prikázali nasadiť proti juhovýchodu Ukrajiny nielen políciu, ale aj armádu, hoci to môže urobiť len legitímna moc a len po vyhlásení výnimočného stavu.

Američania pritom ako argument pre svoje dvojaké štandardy použili tvrdenie, že majdanisti na rozdiel od protestujúcich federalistov mali právo robiť, čo robili, pretože ich postoje sú ideologicky správne.

Olej do ohňa agresie prilieval aj Porošenko, rodený Vaľcman, mediálny manipulátor a „oligarcha", jeden z hlavných sponzorov terormajdanu, ktorý počas puču minimálne obrazne prespával na americkom veľvyslanectve. 

Izraelský Forbes ho zaradil do zoznamu najbohatších súkmeňovcov planéty a washingtonsko-kyjevská chunta ho predpísala Ukrajincom voliť v nelegitímnych „prezidentských voľbách" 25. mája. 

O ruskom juhovýchode Ukrajiny sa Porošenko vyjadril tak, že nerozumie ani po ukrajinsky, ani po rusky, ale len reči sily.

Útok kyjevskej chunty na spoluobčanov, odmietajúcich žiť pod nacistami, sa začal fiaskom. Veľká časť ukrajinských vojakov i policajtov jednoducho odmietla plniť zločinecké príkazy chunty, vzdala sa do zajatia, alebo prešla na stranu sebaobrany juhovýchodu.

Vtedy sa agresori rozhodli doplniť vojenské oddiely príslušníkmi Pravého sektora, ktorí majú za úlohu popravovať ukrajinských vojakov neochotných vraždiť vlastné civilné obyvateľstvo. 

Na Veľkú noc príslušníci Pravého sektora zavraždili 21-ročného výsadkára ukrajinskej armády Andreja Kiseleva len preto, že odmietol strieľať do príslušníkov vlastného národa.

Nádej sa volá Rusko
Keď ruský prezident Putin vyhlásil, že nasadenie armády proti vlastnému národu je zločin, za ktorý sa chunta v Kyjeve bude zodpovedať, na smrť vyľakaný pastor-hrdlorez Turčinov sprvu vydal príkaz okamžite pozastaviť útok na juhovýchode, s argumentom, že v opačnom prípade budú v kyjevských kanceláriách o dve hodiny úradovať ruskí výsadkári. 

Washingtonská chunta však kyjevskej chunte priložila nôž na krk, pretože sa v nijakom prípade nechcela vzdať zatiahnutia Ruska ako mierotvorcu do veľkej vojny a svojho satanského sna o tom, ako sa medzi sebou zabíjajú Slovania.

Preto 2. mája chunta zaútočila na mesto so symbolickým názvom Slavjansk, ktoré sa stalo posledným zákopom ruskej obrany pred západnou agresiou.

Svet si 30. apríla pripomenul výročie vztýčenia vlajky víťazstva nad nacizmom nad berlínskym Reichstagom. Je len otázkou času, kedy vlajku víťazstva nad neonacizmom vztýčia nad kyjevskou Verchovnou radou a neskôr i nad zaoceánskou oválnou pracovňou.

Nielen juhovýchod Ukrajiny, ale všetci Európania, ktorí odmietajú nacizmus a sodomiu ako dve hlavné hodnoty západnej demokracie, opäť hľadia s nádejou na národ a štát, ktorý oslobodil svetadiel od Tatárov, Turkov, Napoleona i Hitlera.

Fotografia:
Proruský aktivista stojí na barikáde a reční pred davom ľudí, ktorý sa zhromaždil pred budovou regionálnej administratívy v Donecku.