BELOUSOVOVÁ: RUSKO NEBOLO A NIE JE HROZBA!

Anna Belousovová: V druhej svetovej vojne sa nacisti skrývali za nadradenosť svojej rasy, ktorá má právo vládnuť svetu, zotročovať a vyhladzovať iné národy. Tí čo cvakajú dnes zubami okolo hraníc Ruska majú de facto tie isté ciele.

Foto KRISTIÁN MAJZLAN
Dátum 09.05.2021

Táto historická fotografia bola a vždy bude symbolom víťazstva nad fašizmom. Napriek snahám o prekrúcanie histórie, napriek snahám popierať fakt, že najväčšiu zásluhu vo víťazstve nad nacistickým Nemeckom mala Červená armáda, fotografia sovietskeho vojaka a červená vlajka ZSSR nad Berlínom budú navždy vydávať svedectvo pravdy. Pravdu potrebuje svet zvlášť teraz, keď sa v dobe moderných technológií šírenie lží stalo nebezpečnou zbraňou tých, čo sa z histórie nechcú poučiť. Znovu si niekto brúsi zuby podobne ako nacistické Nemecko na ohromné územie a prírodné zdroje Ruska. 

V druhej svetovej vojne sa nacisti skrývali za nadradenosť svojej rasy, ktorá má právo vládnuť svetu, zotročovať a vyhladzovať iné národy. Tí čo cvakajú dnes zubami okolo hraníc Ruska majú de facto tie isté ciele, len dnes ich schovávajú za svoju vyvolenosť šíriť vo svete aj za cenu vojen a krvavých obetí svoju „demokraciu“, svoj spôsob života. Nikto také právo nemá. Je mi smutno z toho, že Slovensko tak ako bolo pred desiatkami rokov prisluhovačom agresora, tak aj dnes stojíme po boku tých, čo Rusko označujú ako nepriateľa, či hrozbu sveta. Rusko hrozbou nebolo a nie je. V druhej svetovej vojne dokázali národy ZSSR zastaviť a poraziť fašistické Nemecko a jeho prisluhovačov. Vojaci Červenej armády priniesli slobodu aj nám, našim predkom. Bolo to v dobách, keď nás vtedajší a súčasní "spojenci " zbabelo zradili a podhodili Hitlerovi. Bolo to v dobách, keď sa USA tvárili , že ich sa vojna netýka a dobre na nej zarábali. Za svet a jeho slobodu vtedy krvácali hlavne občania ZSSR.

Včera som si pozrela film o osude mladého dievčaťa- snajperky a vojačky ČA, ktorá zabila 300 fašistov. Keď „spojenci“ dlho váhali s pomocou ČA- s otvorením druhého frontu, toto dievča ako člen delegácie ZSSR v USA oslovila na tlačovej konferencii prítomných týmito slovami:  Mám 25 rokov, som študentka histórie a zabila som 300 fašistov. Nemyslíte si, že je čas prestať sa skrývať za mojimi sukňami? Tak to aj v skutočnosti bolo. Západ sa dlho skrýval za tých, čo bojovali vo Veľkej vlasteneckej vojne. Boli to muži, ženy, deti  Spolu viac ako 20 miliónov obetí národov ZSSR.  Aj a hlavne v mene týchto ľudí, ktorým nebolo súdené prežiť svoje životy dokonca, nedovoľme prekrúcať pravdu, nedovoľme prekrúcať históriu. Sme im to dlžní. A neopakujme chyby vlastnej minulosti. Nestavajme sa na stranu zla!

 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.