KRČMÉRY NAVRHUJE POVINNÉ OČKOVANIE PROTI KORONAVÍRUSU, VRAJ JE TO STRAŠNÁ CHOROBA

AKTUALIZOVANÉ: Máj 2020 - TV Markíza: Krčméry naznačuje, že koronavírus môžeme poraziť aj bez očkovania. August 2020 - Krčméry: Treba zaočkovať všetkých občanov Slovenska a EÚ. Bude mnoho odporcov proti očkovaniu, pretože na Slovensku zomrelo len 31 ľudí, preto by malo byť očkovanie povinné.

Foto SITA/JANA BIROŠOVÁ
Dátum 18.08.2020

Popredný slovenský odborník na tropickú medicínu, infektológiu, onkológiu, vysokoškolský pedagóg, zakladateľ zdravotníckych, sociálnych zariadení a zahraničných humanitárnych misií v rozvojových krajinách profesor Vladimír Krčméry začiatkom mája 2020 v súvislosti s novým koronavírusom uviedol, že strach nás nikam nedostane. Musíme byť disciplinovaní a druhú vlnu nemusíme ani pocítiť. V TV Markíza naznačil, že koronavírus môžeme poraziť aj bez očkovania. To už zrejme neplatí, pretože v rozhovore, ktorý poskytol portálu Žijem v Ružomberku www.zijemvrk.sk hovorí, že je nutné povinne zaočkovať všetkých občanov Európskej únie. 

Lenka Mayerová, šéfredaktorka Extra plus

 

Z profesora Krčméryho a Matovičovho poradcu infektológa Jarčušku musia mať farmakologické firmy obrovskú radosť, pretože lepších propagandistov na dosiahnutie ich obrovských ziskov ani nemohli nájsť. Jarčuška a (zrazu) Krčméry sú zástancovia povinného očkovania, ktoré by podľa nich bolo najlepšie, nariadiť všetkým občanom! Hoci na oko Jarčuška tvrdí, že treba rešpektovať ľudské práva. Pýtam sa, ktoré práva?

 

Tie, ktoré nám deň čo deň odoberajú, už len tým, že sa bojíme povedať názor na koronakrízu, pretože by sme sa stali automaticky konšpirátormi? A tak vynašli riešenie, ako nás umlčať - zakryli nám všetkým ústa rúškami, ktoré by nám Henrieta Hudečková - ďalšia odborníčka z poradného tímu Matoviča nechala na ústach doživotne. Jarčuška tvrdí, že treba silnú, kvalitnú a správne načasovanú očkovaciu kampaň do ktorej by sa podľa neho mal zapojiť každý, kto dokáže osloviť väčšie skupiny ľudí.

 

Samozrejme všetko záleží aj od toho, ako sa k tejto téme postavia vždy poplatní umelci, herci, speváci, či ďalšie verejne známe tváre, ktoré sa za peniaze zapoja do kampane na podporu masívneho očkovania, aby farmakologický priemysel naďalej prekvital, veď to, čo vynaložia na propagandistickú kampaň, bude len odrobinka z toho, aké zisky im to prinesie. Ľudia, ktorí sa vraj nedajú zaočkovať budú vystavení obmedzeniam. Jedným z nich môže byť, že vás nepustia do obchodu, do kina, do reštaurácie, do spoločnosti, ale čo je ešte horšie, že zostanete bez zamestnania, tým pádom zostanete bez príjmu a na okraji spoločnosti...

Krčméry tvrdí, že podľa jeho informácií od amerických vedcov je vakcína na spadnutie. Zároveň tvrdí, že má minimum vedľajších účinkov. Pritom samotná spoločnosť AstraZeneca, ktorá vakcínu dodá na európsky trh, proti Covid-19, odmieta zodpovednosť za prípadné vedľajšie účinky, informovala agentúra Reuters. „Je to jedinečná situácia, keď my ako spoločnosť jednoducho nemôžeme riskovať, ak... o štyri roky bude mať vakcína vedľajšie účinky,“ uviedol pre agentúru Reuters Ruud Dobber, člen vrcholového výkonného tímu spoločnosti Astra. „V zmluvách, ktoré máme zavedené, žiadame odškodnenie. Pre väčšinu krajín je prijateľné riskovať ich na pleciach, pretože je to v ich národnom záujme,“ uviedol a dodal, že Astra a regulačné orgány označili bezpečnosť a znášanlivosť za najvyššiu prioritu. Úradníci EÚ informovali agentúru Reuters, že zodpovednosť za produkt patril medzi sporné body európskeho úsilia o zabezpečenie dodávok potenciálnych vakcín COVID-19 od spoločností Pfizer, Sanofi a Johnson & Johnson. Slovensko už dnes vie, že z nej bude chcieť zásoby najmenej pre 3 milióny ľudí. 

„Naozaj vidíme možnosť, ak bude dostupná bezpečná a účinná vakcína, tak táto vakcína môže zohrať významnú úlohu pri potlačení tejto pandémie," uviedol hlavný hygienik Mikas. Minister Krajčí doplnil, že Slovensko má podľa slov ministra záujem o m-RNA vakcínu. Rezort zdravotníctva podľa slov jeho šéfa v tejto súvislosti "intenzívne" komunikuje v tejto veci najmä s Európskou komisiou. Očkovanie zatiaľ nebude povinné, tvrdil Marek Krajčí." 

Profesor Krčméry, ktorý začiatkom mája povedal, že stačí nám dodržiavať hygienické opatrenia a byť disciplinovaní zrazu tvrdí, že vakcína je jediné riešenie, ak chceme skončiť s chorobou. Znamená to, že profesor Krčméry sa prepožičal na očkovaciu kampanŃ, o ktorej nehovoril len minister Krajčí, ale aj Matovičov poradca Pavol Jarčuška?

Ten Jarčuška, ktorý za mimoriadne dôležitú označil silnú, kvalitnú a správne načasovanú očkovaciu kampaň do ktorej by sa podľa neho mal zapojiť každý, kto dokáže osloviť väčšie skupiny ľudí. „Cieľom je poukázať na účinnosť vakcíny a riziká jej odmietnutia“ povedal Jarčuška.

Infektológ tvrdí, že vakcíny nakúpi každý štát a pre občanov budú dostupné zadarmo, čím ľahšie ľudí presvedčia, ako je potrebné zaočkovať sa a ešte ich to ani nič nebude stáť. Jarčuška je totiž absolútnym zástancom povinného očkovania, ktoré by bolo najlepšie, keby sa mohlo očkovanie nariadiť všetkým občanom! Hoci na oko tvrdí, že treba rešpektovať ľudské práva.

Krčméry, ktorý akoby zabudol na vyjadrenia z mája 2020 dnes hovorí, že „musíme zaočkovať všetkých občanov „schengenu“, ak chceme naďalej voľne cestovať. Ak chceme mať pokoj s Covidom aspoň na rok, tak musí byť očkovanie povinné, tak ako je to v prípade osýpok, rubeoly, tetanu, záškrtu, lebo všetci vedia, že sú to strašné choroby“ povedal Krčméry. Zároveň by nebol rád, aby sa inak pristupovalo k ochoreniu Covid 19 – tiež je to strašná choroba, povedal Krčméry.

„Teraz ide len o to, aby bol dostatok tejto vakcíny a treba si to vážiť, že ju môžeme mať“ uviedol Vladimír Krčméry. V rozhovore uvádza, že sme súčasťou Európskej únie, vzdali sme sa časti suverenity za to, aby sme mohli slobodne cestovať a preto musíme ukázať solidárnosť s EÚ, priniesť obetu a ukázať zmysel pre zodpovednosť aj za okolité štáty EÚ, ktoré horia epidémiou. Krčméry si však nevie vysvetliť, prečo má Slovensko napriek predpokladom nákazy koronavírusom, tak nízku mortalitu a nemá tisíce nakazených občanov. Napriek tomu musí byť podľa neho zaočkovanosť aspoň 80 percent populácie, pretože inak to nemá zmysel. Predpokladá, že bude mnoho odporcov proti očkovaniu, pretože ľudia sa nebudú chcieť dať zaočkovať, pretože na Slovensku zomrelo len 31 ľudí na koronavírus, preto by malo byť podľa Krčméryho očkovanie povinné.

Celý rozhovor nájdete tu: https://www.zijemvrk.sk/clanok/spravy/velky-rozhovor-s-profesorom-krcmerym

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.