MATOVIČOVÝM PRACOVNÝM NÁSTROJOM JE POMSTA

Ľuboš Blaha: Igor Matovič je nebezpečný pre svoje okolie. To nie je politická kritika. To je diagnóza.

Foto sita
Dátum 16.10.2020

Základným operačným kódom Igora Matoviča je pomsta. Obyčajná detinská pomsta. Psychológia takéto prejavy definuje ako osobitnú duševnú poruchu. Dostanem sa k tomu na konci. 

Najskôr SYMPTÓMY:

1. Tak ako malý zakomplexovaný pubertiak nenávidí svojich spolužiakov, lebo sa z neho vysmievajú, tak aj Igor Matovič, predseda vlády Slovenskej republiky, nenávidí každého, kto sa mu postaví. 

2. Ak s ním nesúhlasíš či sa mu dokonca vysmeješ, pomstí sa ti. Tvrdo a hnusne. Pre nič iné nežije - len pre vendetu. Kvôli sladkej pomste je ochotný ubližovať aj tým najslabším. 

3. Pamätáte si, ako sa mu postavili nepočujúci tlmočníci, ktorým úrad vlády nevyplácal celé mesiace výplaty? Premiér Matovič sa pomstil konkrétnym ľuďom, ktorí sa ozvali a na problém upozornili. 

4. A toto im premiér Matovič odkázal: "Keď sa niekto nevie spratať do kože a potom ohovára kade-tade, tak Úrad vlády zabezpečil iných tlmočníkov." Takto vyzerá sladká pomsta pána premiéra. 

5. Poslať na dlažbu tých najslabších - to je fakt vrchol humanizmu. Ten pocit, keď si môžeš kopnúť do nepočujúceho človeka. Povedzte, pán Matovič, aké to je? 

6. Keď sa za svoje práva postavili odborári, Matovičova vláda ich vypratala z tripartity a chce ich nahradiť inými odborármi - takými, čo budú poslúchať. 

7. Zobrala im minimálnu mzdu a ničí sociálny dialóg. Ako akt pomsty. Lebo takto to robí Matovič, Krajniak a táto "slušná" vláda.

8. Keď proti vláde protestovali športovci, vláda spakruky zavrela športoviská a zakázala prakticky všetky podujatia. Keď sa proti vláde sťažovali reštaurácie, vláda spakruky zakázala žaloby za náhradu škody. Matovič sa proste mstí. Každému, kto sa ozve proti vláde. 

9. Svoj hnev obrátil aj proti svojim. Jeho koaličný partner Sulík mal iný názor ako on, a tak sa Matovič mstí aj na ňom a celej SaS. Kydá na nich, stopol ich reformu školstva, na eurosummit nezobral Klusa, kope do Sulíka. Takto funguje Matovič - krvavé oči a pomsta. 

10. Veľmi dobre to poznám. Vždy som patril k jeho najväčším kritikom. A tak sa hneď po voľbách pomstil - vládni poslanci dostali pokyn, že sa nesmiem stať predsedom výboru a vylúčili ma aj z parlamentných delegácií. Proti všetkým dohodám a pravidlám... Len pre pocit pomsty. 

Prejdime k DIAGNÓZE. 

1. Takto znie poučka z psychológie. Rozlišujeme niekoľko typov osobnostných defektov. Jeden z nich sa nazýva narcistická porucha osobnosti. Citujem, či v tom niekoho nenájdete: 

"2. Človek so skutočnou narcistickou poruchou osobnosti má potrebu byť neustále obdivovaný a od druhých to aj očakáva, pramení to však z jeho nízkej sebadôvery. Chýba mu schopnosť empatie, často druhým klame a využíva ich vo svoj prospech." 

3. "Je často manipulatívny, netolerantný, sebecký či necitlivý. Ak cíti, že niekoho obťažuje alebo ho niekto zosmiešňuje, dokáže ho zachvátiť silný hnev a túžba po pomste." 

4. "Takáto reakcia je nazývaná aj „narcisistická zúrivosť", ktorá dokáže mať katastrofické následky pre všetkých zúčastnených. Táto porucha sa spája napríklad s Adolfom Hitlerom." Koniec citátu.

5. Ešte raz - ak cíti, že ho niekto zosmiešňuje, dokáže ho zachvátiť silná túžba po pomste... Bingo!

6. Ja len, že takéto niečo nie je zavreté v žiadnej liečebni. Toto nám momentálne vládne. 

7. Roztočila sa šialená špirála. Čím dlhšie je vo funkcii, tým väčšie chyby robí, lebo miluje len seba a potreby iných nechápe. Tým pádom sa stáva stále väčším predmetom výsmechu. A tým pádom má čoraz väčšie nutkanie nenávidieť a mstiť sa. Každému. 

8. Začalo to politikmi Smeru, pokračovalo každým, kto sa mu postavil, vrátane nepočujúcich či odborov, momentálne pomsta dopadá na koaličných partnerov... 

9. Čo je najhoršie, aktuálne je vo fáze, že sa už mstí celému národu, ktorému je na smiech. Jeho podpora ide strmhlav dolu a ľudia neskrývajú to, ako ich sklamal a ako ním opovrhujú. 

10. On už nerobí nič konštruktívne - už mu ide iba o čistú osobnú vendetu. Chce zničiť tento národ, lebo je chorý narcis a cíti sa ublížený.

Igor Matovič je nebezpečný pre svoje okolie. To nie je politická kritika. To je diagnóza. Ešte to niekto nechápe?

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.