MAYEROVÁ: MAĎARI NÁM BERÚ SLOVENSKO SPOD ZADKU!

Lenka Mayerová: Orbánova vláda financuje opravy kostolov, kultúrnych a historických pamiatok, futbalové kluby, či organizácie napojené na slovensko-maďarských politikov. Nejde však o nejaké drobné ale o miliardy forintov.

Foto TASR/AP
Dátum 07.10.2021

Isto si spomínate na nedávne udalosti z 2. júna 2020, keď ex-premiér Igor Matovič zvolal tajné priateľské stretnutie na Bratislavskom hrade pri príležitosti 100. výročia podpísania Trianonskej mierovej zmluvy a Dňa národnej spolupatričnosti. Týmto stretnutím, kde bolo 100 osobností patriacich výlučne k maďarskej menšine prekročil všetky hranice „lojálnosti“ k Slovenskej republike. Maďari neváhali a Matovičovi, zástupcovia SMK rovno predložili niekoľko požiadaviek. „Uznanie Maďarov za svojbytný politický národ v rámci Slovenska. Vytvorenie Maďarského okolia, ktoré by spravovali Maďari prostredníctvom svojich volených zástupcov, ďalšou je jazyková požiadavka, aby mali možnosť na úradoch, na súdoch ako úradný jazyk používať maďarčinu. Doslova sa v memorande píše, že žiadajú jednu, slobodnú, konštitucionálnu vlasť a v nej slobodu, rovnosť a bratstvo národov! 

Lenka Mayerová, šéfredaktorka Extra plus

 

Orbánova vláda financuje opravy kostolov, kultúrnych a historických pamiatok, futbalové kluby, či organizácie napojené na slovensko-maďarských politikov. Nejde však o nejaké drobné ale o miliardy forintov. Celé podozrivé transakcie odhalilo Investigatívne centrum Jána Kuciaka. Malo sa tak diať cez Nadáciu Gabora Bethlena, ktorá za desať rokov schválila približne 140 miliónov eur pre subjekty na Slovensku. Portál tv.noviny.sk však upozorňuje, že maďarská vláda vlastní aj niekoľko nehnuteľností na území SR.  A čo robí naša diplomacia pod vedením Ivana Korčoka?  Veľmi zvorilo prosí svojho maďarského kolegu - šéfa diplomacie Pétera Szijjartóa, že pre dobré vzťahy je nevyhnutná dobrá informovanosť pre akékoľvek programy a udalosti, ktoré chce Maďarsko realizovať na Slovensku a majú presah na Slovensko, by mali byť vopred skonzultované a schválené Slovenskom.

ČÍTAJTE TIEŽ: Roman Stopka:  KORČOK CHCE ROZBIŤ V4

Títo predstavitelia žiadajú, aby sa zmenila preambula Ústavy SR a uznala maďarskú národnú komunitu za štátotvornú. Zsolt Simon vládnej koalícii a Igorovi Matovičovi odkázal cez sociálnu sieť, aby nepremárnili politickú šancu a zmenili preambulu z „My, národ slovenský“ na „My, občania Slovenskej republiky“. Ex-premiér Matovič povedal, že z osobného hľadiska vníma, že Maďarov môže bolieť Trianon, ale vyzval na budovanie južného Slovenska a podal ruku na to, aby spoločne vytvorili národnostný program vlády spolu s Józsefom Berényim. Prešiel rok a maďarskí štátni predstavitelia minister zahraničných vecí Péter Szijjártó a predseda parlamentu László Kövér, navštevujú slovenské mestá akoby sa ani nenachádzali na území Slovenskej republiky. Nuž potvrdzuje sa staré – kto ustupuje prehrá! Netreba zabúdať, že uzdu povolila bývalá koalícia, v ktorej sedel lišiak Béla Bugár, ktorý cez priateľstvo s predsedom SNS Andrejom Dankom dosiahol kultúrnu i školskú autonómiu a dnes sa na našom území maďarskí štátni predstavitelia preháňajú ako Nemci cez vojnu.

Národné sily na politickej scéne sú v totálnom rozklade vinou nekonečnej nadutosti a bohorovnosti niektorých jej lídrov. Smutný je však aj fakt, že tí, ktorí zakladali túto republiku, sa pozerajú na jej likvidáciu protislovenskými silami. A keby len to, svojím konaním pomáhajú ešte viac trieštiť národnú scénu. Mnohí z vás nám píšete, telefonujete do redakcie, že sa už nemôžete pozerať na likvidáciu republiky. Hovoríte, že Extra plus vám je nádejou v týchto časoch. Vaša priazeň nás, samozrejme, teší, no nestačí to na zvrátenie prebiehajúcej demontáže štátu. Ak vám záleží na Slovensku, priložte ruku k dielu, pridajte sa na stranu tých, ktorým úprimne leží na srdci samostatnosť, zvrchovanosť, územná celistvosť a nedotknuteľnosť hraníc SR a najmä k tým, ktorí majú čistú košeľu a nesedeli tridsať rokov na politických stoličkách. Pridajte sa k tým, ktorí presadzujú zvrchovanú Slovenskú republiku, kde bude pánom každý občan z tradičnej rodiny, uznávajúci kresťanské i sociálne hodnoty, vážiaci si právo, spravodlivosť, presadzujúci poctivú prácu, z ktorej sa po koronových časoch ľahko môže stať nedostatkový tovar. Pridajte sa k tým, ktorí budú pracovať v prospech Slovenskej republiky a nie v prospech cudzích mocností, alebo iného štátu, pretože sa nám ľahko môže stať, že nám vlastné územie ukradnú spod zadku. 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.