RICEOVÁ: ZA PROTESTY V USA MÔŽU RUSI

Novinár CNN Wolf Isaac Blitzer, že je presvedčený, že Rusi sa pokúšajú zahanbiť USA už desaťročia výsevom rasových nezhôd.

Foto AP
Dátum 01.06.2020

Bývalá poradkyňa pre národnú bezpečnosť amerického prezidenta Baracka Obamu (2009 - 2017) Susan Riceová tvrdí, že nepokoje spôsobené smrťou Afroameričana Georgea Floyda v Minneapolise mohli údajne zorganizovať sily mimo USA pomocou „ruskej výcvikovej stratégie“, uviedla v nedeľu večer pre CNN. 

„Existujú pokojní demonštranti, ktorých pozornosť je zameraná na skutočnú bolesť a nerovnosť, s ktorou všetci zápasíme a s ktorou musíme bojovať, a existujú extrémisti, ktorí sa pokúsili odstrániť tieto protesty a zmeniť ich na niečo úplne iné,“ uviedla Riceová. Dnes nemám k dispozícii informácie z tajnej služby, ale na základe mojich skúseností môžem povedať, že priebeh nepokojov ide presne akoby priamo z ruskej školiacej príručky“ povedala Riceová.

Novinár CNN Wolf Isaac Blitzer zareagoval na poznámku Riceovej s dostatočným dôrazom, že je presvedčený, že „Rusi sa pokúšajú zahanbiť Spojené štáty už desaťročia výsevom rasových nezhôd“. Riceová jeho myšlienku doplnila „neustále to sledujeme, už mnoho rokov vidíme, úprimne povedané každý deň vidíme na sociálnych sieťach, kde sa Rusi venujú akejkoľvek bolestivej kontroverznej téme - či už ide o prisťahovalectvo, práva homosexuálov, ozbrojené násilie a ako vždy rasizmus - hrajú na obidve strany. Ich cieľom nie je len hanba USA, ich cieľom je rozdeliť nás, prinútiť nás navzájom bojovať, priateľ proti priateľovi" povedala bývalá poradkyňa pre národnú bezpečnosť Baracka Obamu.

Hromadné protesty a nepokoje začali minulý týždeň v Minnesote a niekoľkých ďalších štátoch po zverejnení videa na internete zo zatknutia 25. mája v Minneapolise Georgea Floyda, ktorý bol podozrivý z použitia falošných bankoviek. Policajti spútali Afroameričana a zrazili ho na zem. Jeden z nich zatlačil zadržanému koleno na krk, ignorujúc Floydov krik, ktorý nemohol dýchať, a čoskoro v jednej z nemocníc v meste zomrel. 

PRÁVE STE DOČÍTALI ODOMKNUTÝ ČLÁNOK:

 

Ak sa Vám článok páčil a máte naďalej záujem čítať pravdivé a nezávislé texty staňte sa naším predplatiteľom a získajte množstvo výhod:

 

https://www.extraplus.sk/extraplus/predplatne

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.