ŠEFČOVIČ PODPORIL GAY MATERSKÚ

Eurokomisárov homosexuálny radca prišiel k deťom netradičným spôsobom

Foto Martin Baumann/TASR, archív
Dátum 06.07.2019

Portál pluska.sk priniesol informáciu o radcovi dosluhujúceho eurokomisára Maroša Šefčoviča, ktorý si zaobstaral rodinu netradičným spôsobom. Šefčovičov radca Dan Sobovitz, ktorý mu píše príhovory a spravuje sociálne siete, sa narodil v Izraeli a žije v gay manželstve s Grégorym Merlym, pochádzacim z Francúzska. Pre svoj život si zvolili spoločné priezvisko Merly-Sobovitz.

Nelegálny spôsob

Prirodzený spôsob na splodenie detí je vzťah ženy a muža. Matku prírodu nijaký gay alebo lesbický pár ešte nedokázal oklamať a prirodzene počať svoje potomstvo. Keďže sa to nepodarilo ani Šefčovičovmu asistentovi, prišiel k deťom netradičným spôsobom, ktorý je vo väčšine európskych krajín nelegálny. Dvoch synov Yuliho a Thea im porodila náhradná matka Kristína Bradyová, ktorú ponúkla do výberu telavivská agentúra. Celá procedúra ich stála 100-tisíc eur. Podľa dostupných informácií je gay manželský pár zamestnaný v európskych inštitúciách.

Príbeh týchto dvoch euroúradníkov má poukázať na prípravu zákona, ktorý by mal pre homosexuálnu komunitu, teda manželstvá lesieb a gayov, získať materskú dovolenku. Práve vďaka Marošovi Šefčovičovi sa jeho asistentovi Danovi Sobovitz podarilo získať 24 týždňov plateného voľna (materskej), aby mohol byť so svojimi synmi, ktorých neporodil.

Kresťan či liberál?

„Šéf kabinetu viceprezidenta komisie Šefčoviča (Slovák Juraj Nociar, jeden z najväčších finančných darcov Šefčoviča v prezidentskej kampani - pozn. red.) schválil moju žiadosť o špeciálnu rodičovskú dovolenku v mene viceprezidenta. Obaja mi navyše poslali veľmi pekné správy a gratulácie k narodeniu synov,“ povedal Dan. Dodal, že „si je vedomý rozdielnych názorov, ktoré medzi sebou majú“. V súkromnej sfére však vraj od Šefčoviča vždy cítil podporu. „Myslím si, že je naraz konzervatívny aj otvorený človek,“ zamyslel sa nad otázkou, ako vníma jeho svetonázor, uvádza pluska.sk.

Na Slovensku počas prezidentskej predvolebnej kampane sa Šefčovič v záujme oklamania verejnosti prezentoval ako zástanca tradičnej rodiny a kresťan. Jeho konanie v európskych štruktúrach však odhaľuje jeho liberálne hodnoty. Kto je teda Šefčovič, ktorý reprezentuje SR: kresťan či liberál? Odpoveď mnohým z nás dá biblické Strom poznáš po ovocí.

Náhradné materstvo je rozšírené v Spojených štátoch amerických (v niektorých štátoch však nie je povolené). V mnohých krajinách možnosť náhradného materstva nie je dostatočne ošetrená zákonom, i keď to zákon vyslovene nezakazuje. Niektoré krajiny ako Grécko, Holandsko, Ukrajina či Anglicko povoľujú náhradné materstvo, avšak len za určitých podmienok. Každá krajina má v tomto smere vlastné zákony a úpravy, ktoré sa môžu priebežne meniť. Na Slovensku nie je náhradné materstvo upravené zákonom a nevykonáva sa u nás, rovnako ani v susednej Českej republike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VIAC O TÉME SI PREČÍTATE NA PRILOŽENÝCH ODKAZOCH:

BEZPOHLAVNÝ SVET

Rodovo neutrálna výchova hazarduje s duševným zdravím dieťaťa

https://www.extraplus.sk/clanok/bezpohlavny-svet

MUŽOŽENY

Počet „tehotných oteckov“ pribúda

https://www.extraplus.sk/clanok/muzozeny

 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.