UHRÍK: EURÓPSKA KOMISIA BUDE AKO TAKÝ AGENT ŠTB

ODOMKNUTÝ ČLÁNOK: Milan Uhrík: Európski komisári uvažujú nad vytvorením registra majetkov občanov EÚ a v ňom plánujú zhromažďovať údaje, kto má koľko nehnuteľností, pozemkov, cenných papierov i obrazov, ale aj šperkov. Skrátka - Európska komisia chce mať pod kontrolou obyčajných ľudí.

Foto ARCHÍV EXTRA PLUS
Dátum 09.10.2021

Európski komisári uvažujú nad vytvorením registra majetkov občanov EÚ. V ňom plánujú zhromažďovať údaje, kto má koľko nehnuteľností, pozemkov, cenných papierov i obrazov, ale aj šperkov. Čo tým sledujú?

Európska komisia chce mať pod kontrolou obyčajných ľudí. A tak ako sa dnes všetko skrýva za „boj proti covidu“, tak register majetku občanov chcú zdôvodniť „bojom proti daňovým únikom a praniu špinavých peňazí“. Komisia bude ako taký agent ŠtB, ktorý vám bude nielen pozerať cez plot a starostlivo si všetko zapisovať, ale aj robiť problémy, ak sa mu nebudete pozdávať. Aj tieto tendencie vládnucich elít sú ďalším dôkazom ich zámeru postupne zmeniť spoločnosť slobodnú na spoločnosť kontrolovanú, s cieľom zaviesť policajnú „liberálnu demokraciu“. Presný opak slobody, po ktorej túžime a za ktorú REPUBLIKA bojuje. A ktorú vybojuje.

EP prijal uznesenie, podľa ktorého by mali byť homosexuálne partnerstvá uznávané v každom štáte EÚ. Súhlasíte s takýmto návrhom?

Ide o relatívne nenápadnú, ale veľmi kritickú záležitosť. Ak by totiž členské štáty EÚ museli rešpektovať rozhodnutie Európskeho súdu o tom, že homosexuálne zväzky uzatvorené v jednom štáte sa musia rešpektovať vo všetkých členských štátoch, tak by to de facto znamenalo nanútenú legalizáciu homosexuálnych zväzkov aj na Slovensku. Ide o akúsi fintu, ktorou sa liberáli snažia presadiť uznávanie LGBTI agendy aj v štátoch, v ktorých to ich vnútroštátna legislatíva neumožňuje. Všetky štáty sa totiž vstupom do EÚ zaviazali, že európska legislatíva je nadriadená a rozhodnutia európskych súdov budú akceptovať. S takýmto podpultovým pretláčaním LGBTI agendy cez nútené uznávanie rozsudkov rezolútne nesúhlasím, a preto som, samozrejme, hlasoval proti tomuto uzneseniu. Okrem mňa bola proti už len Miriam Lexmann z KDH. Progresívci boli ZA. Ivan Štefanec (KDH), Eugen Jurzyca (SAS), Peter Pollák (OĽaNO) a všetci smeráci sa v hlasovaní zdržali. Treba na takéto veci dávať pozor. My v tom máme jasno a sme vždy a všade za tradičné hodnoty, klasickú rodinu muž – žena – deti.

Poľsko a Maďarsko podobné zákony odmietajú. Nesúhlasia ani s tým, aby zákony EÚ boli nadradené zákonom členského štátu. Ako sa dá brániť mašinérii Bruselu?

Maďarsko a Poľsko sú v presadzovaní vlastných záujmov oveľa razantnejšie a neboja sa robiť kroky, ktoré k presadeniu ich cieľov vedú. Prirodzene to vyvoláva šialený krik bruselských byrokratov, aktivistov a médií, ale tieto vlády si z toho veľkú hlavu nerobia. Rešpektujú, čo je dobré pre nich a pre udržanie spoločenskej stability v rámci medzinárodných dohôd. A zároveň odmietajú veci, ktoré tento pokrok a stabilitu poškodzujú, ako napr. nelegálna migrácia, LGBTI ideológia, ovplyvňovanie verejnej mienky mimovládnymi organizáciami prepojenými na fondy oligarchov, zahraničných ambasád atď. Naša vízia je, že aj Slovensko by sa malo v určitých otázkach jednoznačne pridať na stranu Maďarska a Poľska. Chceme a musíme naše národné záujmy v zahraničí presadzovať oveľa asertívnejšie, odvážnejšie a vzpriamenejšie.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.