UHRÍK: NEDOVOĽME VTIAHNUŤ SLOVENSKO DO VOJNY PROTI RUSKU!

Milan Uhrík: Prečo môžu vlaky plné vojenskej techniky chodiť naprieč celou Európou na východ a žiadneho bruselského byrokrata to netrápi? Žiadneho Korčoka a jeho kamarátov z proamerického GLOBSECU neznepokojí smrť malého človiečika?

Foto ARCHÍV MILANA UHRÍKA
Dátum 14.04.2021

Čo sa dozviete od našich novinárov, ktorí jedine kopírujú informácie západných kolegov, správ Bruselu a NATO? Že Rusko je agresívne, lebo sa pohybuje s armádou na vlastnom území a kyjevskú vládu, ktorá vraj za nič nemôže, treba podporiť...

Z toho štvania do vojny je človeku až nevoľno. Komu má konfrontácia prospieť? Cui bono? No akurát tomu, kto by sa rád dostal k hraniciam mocnosti, ktorá je takmer na dohľad. A obyčajní ľudia z mäsa a kostí „komusi“ poslúžia ako obeť v rámci jeho mocenských plánov.

Čo sa však iste nedozviete od novinárov, ktorí takmer taja dych pri „analýzach expertov“, ktorých vychoval GLOBSEC, stáže v USA a vraj-diplomati (modliaci sa 5x denne smerom na Západ) typu Lajčák a Korčok? Nedozviete sa napríklad...

1. O nákladných lietadlách, ktoré pristávajú v Kyjeve. O ich obsahu mlčí hovorca Kyjeva, aj hovorca amerického ministerstva. Žiadny novinár tam nebude stáť, pýtať sa personálu na letisku, ani politikov. Vie, že sa nemá pýtať. Toľko k objektivite „investigatívy“.

2. O vlakoch smerom na východ, ktoré sú plné vojenskej techniky. Naše ministerstvo pod Naďom (ktorý označil Slovákov za „opice“) sa ohradí tým, že predsa ľudí informovalo a nikto už nerozlíši či je to rotácia NATO kontingentov pri hraniciach s Ruskom, alebo vojenský transport pre Ukrajinu.

3. O streľbe zo 120 mm mínometov, ktoré sú podľa minských dohôd zakázané alebo smrti 5-ročného chlapčeka na vlastnom dvore, kde ho usmrtila kyjevská munícia. Ani slovko! Médiá by sa za to rozbehli na 200 %, ak by to bol chlapček v tábore pre severoafrických a moslimských migrantov. Prečo ten nepomer mediálneho priestoru?


4. O Zelenského dekréte 117/2021, ktorý pravdepodobne spôsobil intenzívnejšiu prítomnosť ruskej armády na hraniciach, na vlastnom území.

5. O amerických torpédoborcoch v Čiernom mori. Ak to náhodou vyjde najavo, sú tam podľa médií „pre humanitárne účely“. Ešte raz opakujem: torpédoborce pre humanitárne účely. Iste chápete tú absurdnosť. Ruské torpédoborce v tom istom priestore by vyvolali rozhorčené znepokojenie úradníkov a tisícky „šimečkovských“ statusov o tom, ako treba použiť silu proti Kremľu, atď.

6. O kyjevskej vláde, ktorá odstavila pitnú vodu pre Krym a manipuluje s potravinovými zásobami pre oblasť Doneck a Luhansk.

7. O tom, že Kyjev odmietol účasť na mierových trilaterálnych rokovaniach v Minsku, čo uviedol vicepremiér Oleksiy Reznikov.

8. O tom, že ukrajinská armáda dlho nič nemodernizovala, trpí nedostatkom munície, (okrem BVP) takmer nič nevyrába a služba v armáde je krajne nepopulárna, čo sa odráža na zvyšovaní trestov za podplácanie odvodových orgánov. To znamená, že Kyjev je odkázaný na západnú pomoc, čo je pre vojnových štváčov veľmi pohodlná pozícia.

9. O cvičení Cossack Mace, ktoré sa má uskutočniť pod britským velením v lete 2021 a cieľom je odrazenie imaginárnej „ruskej invázie“, protiútok a zabezpečenie ukrajinsko-ruskej hranice, čo by znamenalo koniec republík Doneck a Luhansk.

Tak ešte raz. Prečo môžu vlaky plné vojenskej techniky chodiť naprieč celou Európou na východ a žiadneho bruselského byrokrata to netrápi? Žiadneho Korčoka a jeho kamarátov z proamerického GLOBSECU neznepokojí smrť malého človiečika?

Všetci títo odborníci, experti, diplomati a vzdelanci v oblekoch a priazni médií ako na povel vyjadrujú obavy, ako na povel odsudzujú kroky štátov a ako na povel chvália „mierotvorcov a humanitárnych bombardérov“.

Čo môže jeden, druhý už nemôže. Dvojitý meter je asi najprítomnejší fenomén dnešných dní, nech je to kdekoľvek. Alebo to z deviatich uvedených bodov nie je zrejmé?

Posúďte a vyjadrite sa. Toto nemôže byť zrejmé asi už len tým, ktorí si myslia, že chodníky a lavičky nám sem chodia rekonštruovať bruselskí komisári...

Nedovoľme cudzincom vtiahnuť Slovensko do vojny proti Rusku! REPUBLIKA za mier!

 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.