ZANIETENIE PRE PRÁCU V ŠPORTE

Anton Siekel: Udelenie ceny Extra plus za Prácu v prospech Slovenskej republiky vnímam ako ocenenie práce celého tímu mojich kolegov na SOŠV

Foto JANA BIROŠOVÁ
Dátum 10.10.2019

Prezident Slovenského olympijskeho a športového výboru Anton Siekel 9. októbra 2019 prevzal z rúk predsedu výberovej komisie Romana Stopku a šéfredaktorky Extra plus Lenky Mayerovej - Cenu Extra plus za Prácu v prospech Slovenskej republiky, ktorá bola tento rok zasvätená stému výročiu úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika. „Výberová komisia schvaľovala s veľkým prispením čitateľov mesačníka Extra plus návrhy na udelenie ceny za výnimočnú prácu v prospech Slovenskej republiky. Návrhov bolo veľmi mnoho a rozmanitých, rozhodla však komplexná hodnota a významnosť prínosu osobnosti pre daný odbor,“ povedal Roman Stopka.


Cenu Extra plus za Prácu v prospech Slovenskej republiky Antonovi Siekelovi odovzdala riaditeľka vydavateľstva Mayer media a šéfredaktorka Extra plus Lenka Mayerová a predseda výberovej komisie Roman Stopka. Prezident Slovenského olympijskeho a športového výboru (SOŠV) Anton Siekel získal Cenu Extra plus za činnosť, vďaka ktorej sa slovenský šport dostal pod ochranné krídla Slovenského olympijského a športového výboru, a za dlhodobú podporu športu a mladých talentov.

Osobný záväzok

Cenu Extra plus prezident SOŠV získal za činnosť, vďaka ktorej sa slovenský šport dostal pod ochranné krídla Slovenského olympijského a športového výboru, a za dlhodobú podporu športu a mladých talentov. Anton Siekel koncom novembra 2016, kedy ho do funkcie prezidenta SOŠV zvolili s jasnou prevahou už v prvom kole, priniesol nové zmýšľanie, pozitívne zmeny, ale najmä konštruktívny dialóg medzi funkcionármi a širokou verejnosťou. „Udelenie ceny Extra plus za Prácu v prospech Slovenskej republiky vnímam ako ocenenie práce celého tímu mojich kolegov na SOŠV. Vďaka ich zanieteniu pre prácu v prospech slovenského športu sa nám spoločne podarilo v priebehu relatívne krátkej doby dosiahnuť prvé pozitívne zmeny, ktoré sa začínajú prejavovať v športovom hnutí. Pri nástupe do pozície prezidenta SOŠV som deklaroval svoju víziu a ciele jednak na 4-ročné obdobie, na ktoré som získal mandát od členov SOŠV, ale aj na dlhodobú víziu rozvoja športu a úlohy SOŠV v tomto procese. Veľmi si vážim dôveru, ktorá sa mi pri napĺňaní týchto cieľov dostala a to nie len zo strany našich členov a športovcov, ale aj širšej verejnosti. Túto dôveru vnímam ako osobný záväzok, aby som v tejto práci pokračoval a potvrdil, že SOŠV je dôveryhodným a rešpektovaným partnerom v oblasti športu na Slovensku,“ skonštatoval pre mesačník Extra plus Anton Siekel pri preberaní ocenenia.

Dlhodobá stratégia

Zároveň povedal, že medzi najbližšie priority SOŠV patrí podpora rozvoja a modernizácia športovej infraštruktúry, zavedenie systému športových poukazov a príprava dlhdobej Stratégie rozvoja slovenského športu na roky 2020 - 2030. Na otázku Extra plus v súvislosti s vládnym i parlamentným plánom zriadiť samostatné ministerstvo pre cestovný ruch a šport Anton Siekel uviedol, že by išlo o významný krok k systémovej podpore športu na vládnej úrovni. „Nakoniec už samotné zriadenie funkcie štátneho tajomníka pre šport potvrdilo opodstatnenie našich dlhodobých snah o zlepšenie nastavenia celospoločenského postavenia športu,“ povedal prezident SOŠV Anton Siekel. 

ANTON SIEKEL

 

Anton Siekel sa narodil 23. októbra 1969 v Bratislave. Vyštudoval strojárstvo a neskôr financie a finančné služby na Vysokej škole finančnej a správnej v Prahe. Je jedným zo zakladateľov Istrokapitálu, odkiaľ po čase odišiel. V roku 2006 založil nadnárodnú spoločnosť FPD, ktorá realizuje svoje projekty v 13 krajinách v Európe, juhovýchodnej Ázii, USA a Kanade. Zamestnáva vyše 3 200 ľudí v rôznych oblastiach. Verejnosti je známy nielen ako podnikateľ, ale aj ako športovec. So športom začínal ako futbalista v Devínskej Novej Vsi, neskôr sa venoval karate a džudu (má III. dan). Pôsobil v 1. JC Pezinok aj ako tréner. V roku 2009 získal najvyššie ocenenie Slovenského zväzu džuda – Zlatú šerpu SZJ a je aj jeho čestným prezidentom. V roku 2011 založil fond na podporu medailistov v džude na OH, MS a ME, ktorým vypláca pravidelnú mesačnú rentu. Od roku 2015 je člen poradného zboru prezidenta Európskej únie džuda. Podporuje viaceré slovenské športové zväzy, podujatia (medzinárodnú interligu v džude i domáce plavecké pohárové súťaže), kluby i športovcov. Koncom novembra 2016 suverénne zvíťazil vo voľbe prezidenta Slovenského olympijského a športového výboru.

 

 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.