ZAVÁDZA MATOVIČ MAFIÁNSKE PRAKTIKY?

Ľuboš Blaha: V minulosti sa tu novinári vysmievali bývalým vládam, že sa tu dejú "samoúnosy" a "samozbitia", no pri Lučanskom sa odrazu všetci tvária, že je úplne v pohode, že tu dochádza k "samovylupovaniu očí".

Foto sita
Dátum 13.12.2020

Milí priatelia, tento víkend som sa "vypol" od politiky. Musel som - dokončujem rukopis tretieho dielu knižky Sto statusov Ľuboša Blahu, tentoraz s podnadpisom - Pre teba, Igor.

1. Zajtra musím knižku odovzdať vydavateľke Lenke Mayerovej (čítaš, Lenka, poctivo pracujem!), takže celý víkend nad tým sedím, aj dnešné politické relácie som počúval len prísluchovo, ale zopár vecí mi udrelo do uší.

2. Dnes sa v O 5 minút 12 stretli dvaja opoziční politici a myslím, že aj keď sa Peter Pellegrini snažil, podpredseda vlády Richard Sulík nakladal Matovičovi viac. To sa len tak nevidí, keď dvojka vlády kritizuje premiéra viac než opozičný poslanec. 

3. Od Sulíka sme sa dozvedeli, že Matovič nemá riadiť pandemické opatrenia a má ísť z tejto pozície dole. Ďalej sme zistili, že premiér z trucu cielene likviduje gastrosektor a jemu z toho srdce krváca. 

4. Slovensku chýba podľa Sulíka predvídateľný, pochopiteľný a logický plán, no namiesto toho je tu kvôli jeho vlastnej vláde množstvo nelogických opatrení, vzniká zmätok a prijímajú sa protichodné rozhodnutia vo veľmi krátkom čase. 

5. Toto všetko zaznelo od Sulíka. A ešte sa aj schuti zasmial na Matovičovi, že sa chce dať zaočkovať až posledný, aby ostalo pre iných. To bolo epické. 

6. Peťo Pellegrini sa nechytal – a nemyslím to v zlom. Len proste nikto nedokáže tak naložiť Matovičovi ako jeho „pravá ruka“ Sulík. Toto sa zapíše do dejín politológie ako najbizarnejšia vládna koalícia na svete. 

7. Sulík navyše potvrdil, že v prípade zásahov NAKA ide o politickú objednávku. Doslova povedal: „Matovič to tu začal čistiť a toľko ľudí sedí v base“. Čiže – na pokyn Matoviča. Bravó, priznanie v priamom prenose. 

8. Výsledkom je, že verejnosť neverí polícii. Ľudia sú vydesení z toho, čo sa stalo Milanovi Lučanskému. Jeden deň sa "samozbil", druhý deň mal "páchať samovraždu", tretí deň sa poškmykol pri cvičení a nič sa mu vlastne nestalo, a preto ho 11 hodín operovali. A tak. 

9. Už aj nový generálny prokurátor Žilinka chce vyšetrenie prípadu, tak preboha, čomu máme veriť. Veď to vyzerá celkom ako v mafiánskych filmoch, kde mafiánsky boss pošle svoje gorily na policajného prezidenta, ktorého nechal zavrieť. Ide z toho des.

10. V minulosti sa tu novinári vysmievali bývalým vládam, že sa tu dejú "samoúnosy" a "samozbitia", no pri Lučanskom sa odrazu všetci tvária, že je úplne v pohode, že tu dochádza k "samovylupovaniu očí". Toto je celé zle. 

11. Tu zjavne premiér organizuje lynčovanie opozície a ľudia sú v obavách, či mafia neposiela zabijakov na bývalého policajného prezidenta – to sme sa to dopracovali.

12. Na Markíze sa moderátor Michal Kovačič hral na politika vládnej koalície a kopal do Smeru ako priemerný volič OĽaNO po treťom poháriku – tento chlapec je z novinárskeho hľadiska také čisté zúfalstvo, že sa fakt čudujem, že americká ambasáda dala ocenenie Monike Tódovej a nie moderátorovi Kovačičovi. 

13. Ale samozrejme - Tódovej k cene od americkej ambasády blahoželáme, veď dostať ocenenie za ľudské práva od najväčšieho porušovateľa ľudských práv na zemeguli musí byť fakt famózny pocit. Aspoň je už teraz každému jasné, komu Denník N slúži.

14. Čo sa týka Markízy, mrzí ma len jedna vec – kedysi som prednášal na jednom kurze, kde bol jeden zo žiakov aj Michal Kovačič. A zjavne som ho nič nenaučil. Nič. Nie každý študent sa vám vydarí, čo už.

15. Na Markíze sa inak hádal poslanec z OĽaNO s poslankyňou SaS, čo je krásna sonda do života vládnej koalície. Jediný, kto hovoril k veci, bol náš Erik Kaliňák – gratulujem, kamarát, v pokoji, jasne, logicky. 

16. Cigániková z Erika Kaliňáka skoro vyskočila z kože, perfektné a keď ešte argumentovala tým, že ona vie lepšie, lebo ona je stará, to bolo epické - naša babička Cigániková. Ale no, pani poslankyňa, až tak staro zase nepôsobíte, nemusíte sa opúšťať.

17. Desivý bol aj minister Krajčí. Vraj už aj Matovič chce lockdown. Čiže Slovensko sa ide zatvárať. Tu sa menia opatrenia zo dňa na deň.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.