ČESI UŽ MOBILIZUJÚ?

Volodymyr Zelenskyj sa preslávil v roku 2015 komediálnym seriálom Sluha národa, ktorý sa z kín a televízie rozšíril do tragikomickej celosvetovej každodennosti. Prezidentský kandidát Ivan Korčok si titul pre svoju životnú filmovú rolu ešte len vyberá. Do Grasalkovičovho paláca presiakli informácie, že si vraj vyberá už len z dvoch možností: „Sluha Bieleho domu“ alebo „Obsluhoval som zeleného mužíčka“.

Foto TASR/JAKUB KOTIAN
Dátum 28.02.2024

Čože sa to deje v Haškovej krajine? Spomínate si na scénu z filmu Dobrý vojak Švejk, v ktorej frontového invalida jasajúci dav tlačí na invalidnom vozíku a on, mávajúc barlami, kričí: „Na Belehrad, na Belehrad!“? Rozhorčenému žandárovi, ktorý ho zastavuje pre provokáciu a verejné poburovanie, ukazuje papier s povolávacím rozkazom do vojny...

„Za cisára pána a jeho rodinu!“ – zvolal nadšene Švejk a dostavil sa k odvodu.

Všetko nasvedčuje tomu, že Česko pod velením prezidenta Petra Pavla (v hodnosti generála NATO v. v.), s amazonkou v kresle ministra obrany Janou Černochovou (ODS) smeruje k horúcej vojne a aj sa na ňu pripravuje. Nielen schvaľovaním ďalších financií Zelenskému, ďalších a ďalších zbraní a munície na Ukrajinu či stupňovaním nenávistnej rusofóbie. No už aj administratívnymi opatreniami týkajúcimi sa občanov ČR. Povinné odvody do českej armády v prípade ohrozenia štátu alebo vyhlásenia vojnového stavu sú na konci februára 2024 aktuálnou verejnou témou.

Povinné odvody rozdelili českú spoločnosť

Výskumník Seznamu urobil na vzorke 2-tisíc respondentov prieskum s otázkou, „či súhlasia s povinnými odvodmi do armády“. A výsledok? 43 percent Čechov s nimi súhlasí a 45 percent je skôr alebo určite proti. 12 percent sa nevedelo vyjadriť. Jeden z bezpečnostných analytikov, ktorých sa za posledné dva roky vyrojilo v mediálnom močiari viac než komárov na Záhorí – Otakar Foltýn –, k tomu hovorí: „Pre mňa je nepredstaviteľné, že niekto neakceptuje svoju povinnosť brániť suverenitu a celistvosť svojho štátu. Nedokážem to pochopiť a prieči sa mi to už len akceptovať.“ Treba doplniť, že branná povinnosť v Českej republike, „platí pre všetkých občanov (mužov aj ženy) od 18 do 60 rokov. V prípade stavu ohrozenia štátu či vojnového stavu by vláda rozhodla, ktoré ročníky alebo kvalifikácie by k odvodom zavolala. Odvodové konanie, pri ktorom by sa do vojenskej činnej služby povolávali vybraní občania ČR, ale slúži iba na doplnenie zálohy ozbrojených síl.“ Odmietnuť naverbovanie možno len pre výhradu svedomia alebo z náboženských dôvodov.

Kto si mýli dojmy s pojmami?

Nie je to náhoda, že tieto procesy a informácie sa pretínajú v čase a priestore – tesne po samite premiérov štátov EU v Paríži 26. februára 2024, kde Emanuel Macron predniesol na tajnom rokovaní (bez prítomnosti médií) návrh poslať svojich vojakov na Ukrajinu.

A v tom je ten zásadný rozdiel, vážení globalistickí bezpečnostní analytici! Ukrajina nie je vlasťou Čechov, Poliakov, Maďarov ani Slovákov. Diabolský Macronov plán (doručený priamo z pekla) spočíva v návrhu, aby do vojny proti Rusku nevstúpilo NATO, ale vojaci jednotlivých európskych armád. Vraj by sa tak dalo vyhnúť 3. svetovej vojne! Už vidím, ako sa senilný americký prezident Joe Biden rehoce predpokladanej „hlúposti európskych elít“...

Prečo by na Ukrajinu mali ísť zomierať vojaci európskych štátov, keď bojovať za svoju vlasť odmietajú samotní Ukrajinci? Áno, tí, ktorých nám mainstream neukazuje. Ale spomenul si na nich minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba a cez írsky denník Irish Time volá domov Ukrajincov, žijúcich v zahraničí. „Aby pomohli Ukrajine vyhrať!“ A nie je ich veru málo. Podľa informácie z vysielania BBC „od začiatku vojny pred dvoma rokmi ušlo do štátov EÚ až 650-tisíc bojaschopných mužov“. Poľský generál Roman Polko v poľskom týždenníku Wprost tento fakt glosoval tvrdším vyjadrením: „Dá sa povedať, že v súčasnosti je v Európe druhá ukrajinská armáda. Armáda úplatkárov! Ide predovšetkým o mužov, ktorí sa odvodom vyhýbali pomocou úplatkov.“ Môj dávny priateľ Vilo (novinár z inej doby) vtipne doplnil, že množstvo tankistov a delostrelcov sedí aj v 40-kilometrových kolónach na hraničných priechodoch...

Ryba smrdí od hlavy...

Prečo to tak asi je? Nech si to zanalyzujú najskôr doma – v Zelenského rodine – a potom aj v jeho armádnom štábe... Odborníci odhadujú, že majetok ukrajinského prezidenta a jeho rodiny sa počas dvoch rokov vojny zdvojnásobil na 1,5 až 2 miliardy. Nezaškodilo by o tom diskutovať ani v Elyzejskom paláci či na Hradčanoch, pod ktorými som tieto riadky vlastne začínal písať.

A že čo má toto spoločné so Slovenskom? Nuž to, milý čitateľ, že v mojej vlasti pod Vysokými Tatrami budú čo nevidieť prezidentské voľby. Ak by v nich zvíťazil Ivan Korčok a namiesto Roberta Fica by sa premiérom stal liberál Michal Šimečka, úplne arogantne by slovenských vojakov na územie Ukrajiny poslali bojovať aj umierať! Lebo všetko so všetkým súvisí. Volodymyr Zelenskyj sa preslávil v roku 2015 komediálnym seriálom Sluha národa, ktorý sa z kín a televízie rozšíril do tragikomickej celosvetovej každodennosti.

Prezidentský kandidát Ivan Korčok si titul pre svoju životnú filmovú rolu ešte len vyberá. Do Grasalkovičovho paláca presiakli informácie, že si vraj vyberá už len z dvoch možností: „Sluha Bieleho domu“ alebo „Obsluhoval som zeleného mužíčka“.

Osobne budem rád, ak si v ňom po prezidentských voľbách zahrá len epizodickú roličku v scénke, ako ho na vozíčku vezú s barlami z Bratislavského hradu dole uličkou okolo Teplárne k tunelu. A on nadšene volá: „Na Moskvu, na Moskvu!“

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.