DAŇO: TÓDOVEJ MATKA PRACUJE VO VÄZNICI, KDE ODPOČÚVALI KOČNERA S OBHAJCOM

VIDEO: Investigatívny novinár Martin Daňo prichádza z ďalším šokujúcim zistením a pýta sa, či nie je priveľká náhoda, že matka novinárky Monika Tódovej pracuje v rovnakej väznici, kde bolo odhalené odpočúvanie Mariána Kočnera.

Foto tasr/martin baUMANN
Dátum 13.08.2023

Keď v rokoch 2019 a 2020 Špecializovaný trestný súd súdil podnikateľa Mariana Kočnera vo vôbec prvom prípade, išlo o falšovanie zmeniek televízie Markíza, jeho obhajcovia upozorňovali, že s klientom sa nemôžu dôverne radiť, pretože orgány činné v trestnom konaní odpočúvajú návštevnú miestnosť vo väznici. Podozrenie v nich vzbudilo to, že vo väzobnom ústave v Leopoldove ich zakaždým usadili do tej istej návštevnej miestnosti číslo štyri. Dokonca aj cez víkendy, keď ostatné miestnosti boli prázdne. Čudné sa im zdalo aj správanie personálu, ktorí ich nepretržite sledoval cez sklo. V celom demokratickom svete je však dôvernosť komunikácie medzi advokátom a klientom prísne chránená. Prelomiť ju možno iba výnimočne, informuje Pluska.

Po štyroch rokoch policajná inšpekcia potvrdila, že stretnutia Kočnera v leopoldovskej väznici boli skutočne tajne monitorované. Prípad preveruje na základe trestného oznámenia, ktoré podali jeho obhajcovia Mareka Para a Michal Mandzák. Odpočúvanie iniciovala NAKA a špeciálna prokuratúra pre údajné podozrenie z korupcie. Povolenie na nahrávanie návštev vydal Špecializovaný trestný súd.

Investigatívec Martin Daňo prišiel so zistením, že v leopoldovskej väznici pracuje matka Moniky Tódovej, Daniela Žemlová. Pýta sa, či to nie je priveľká náhoda, že Kočner sa nachádza vo väznici, kde pracuje Tódovej matka a kde bolo odhalené takéto protiprávne konanie. Okrem iného prišiel aj na to, že si Tódovej matka v roku 2014, zrejme v čase svadby svojej dcéry, prenajala väzenský autobus za účelom prevozu svadobných hostí.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.