ĎURIŠ: TÍ, KTORÍ ZATVORILI ŠTADIÓNY A NECHALI ŠPORTOVCOV SEDIEŤ DOMA DNES FANDIA NAŠIM HOKEJISTOM

Člen predsedníctva hnutia Republika Marián Ďuriš: Tí, ktorí pre slovenský šport za dva roky nespravili nič, ale naopak im zatvorili štadióny, obmedzovali tréningy a nechali ich sedieť doma, sa teraz vytešujú z úspechu našich hokejistov. 

Foto SITA/branislav bibel
Dátum 20.02.2022

Po dnešnom finálnom hokejovom zápase si Slovensko zo olympijskych hier v Pekingu odnáša domov bronzovú medailu. Slovenskí hokejisti porazili Švédov 4:0 a získali tak historickú prvú hokejovú medailu na ZOH. 

K zápasu sa na svojom Facebooku vyjadril aj člen predsedníctva hnutia Republika Marián Ďuriš: 

ĎAKUJEME, CHLAPCI

Slovenskí hokejisti dnes získali historický bronz, historicky prvú medailu na ZOH! V dueli o tretie miesto na olympijskom turnaji v Pekingu zvíťazili po skvelom výkone nad Švédskom 4:0.
Ako fandili a podporovali našich chlapcov budú písať určite aj tí, ktorí už dva roky mohli pracovať na tom, aby hokej (vrátane mládeže, trénerov, rodičov a ďalších zúčastnených) mal oveľa lepšie podmienky. Aby sa hýbalo viac detí, aby športovo rástli, aby mali dobrú životosprávu, aby im mohli odovzdávať cenné rady vzdelaní tréneri, aby bol k dispozícii dostatočný počet športovísk a vybavenia, aby sa komunikovalo so zahraničím pri vzájomnom odovzdávaní moderných a inovatívnych prvkov, aby sa držal krok s dobou.

Už dva roky mohli „kompetentní“ pracovať. Tí, ktorí zväčša fandia Slovensku dva týždne a aj to len vtedy, keď sa vyhráva. Tí, ktorí nielenže pre slovenský šport nespravili nič, ale naopak (za potlesku novinárov, konzílií, televíznych expertov a ďalších) zatvárali štadióny, obmedzovali tréningy, nechali športovcov sedieť doma, kluby a rodičov vydierali nezmyselnými podmienkami, tlačili ich do niečoho čo nechceli a vynucovali si „zodpovedné dodržiavanie pravidiel“.
Čo môžeme pripomenúť týmto dnešným fanúšikom? Že týmito činmi alebo ich podporou hádzali športu polená pod nohy a spôsobili nenapraviteľné škody rastu talentov, čo v budúcnosti môže znamenať nižšiu šancu takýto nádherný úspech obhájiť a ďalšie úspechy dosiahnuť. Ale preč od tej tmy amatérov do svetla triumfu našich chlapcov na ihrisku.

Napriek tomu všetkému to dokázali a vybojovali bronz pre Slovenskú republiku. O to krajšie bolo pozerať na ich snahu, vôľu a schopnosť tímovo sa zomknúť. Vážme si ich viac ako doteraz, podporujme ich viac ako doteraz a v každom čase. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej vlasti!

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.