GYIMESI: PRIATELIA, POĎME VOLIŤ, IDE O VEĽA!

György Gyimesi, podpredseda strany Maďarská aliancia: Roky boli Maďari v prezidentských voľbách jazýčkom na váhach. Pred piatimi rokmi aj ich zlákal hlas Sirény Zuzany Čaputovej. Ale vojna, migranti a ekonomická kríza dali voľbám ešte väčšiu dôležitosť.

Foto SITA/MILAN ILLÍK
Dátum 10.03.2024

Podpredseda strany Maďarská aliancia György Gyimesi na sociálnej sieti vyzýva ľudí, aby išli voliť:

Roky boli Maďari v prezidentských voľbách jazýčkom na váhach. Pred piatimi rokmi aj ich zlákal hlas Sirény Zuzany Čaputovej, čo bolo dôkazom toho, že dovtedy sa na politickom pieskovisku zmestil kde-kto, pretože volič si mohol myslieť, že je jedno, koho volí, pretože jeho voľba sa ho veľmi nedotýka. Ale vojna, migranti a ekonomická kríza dali voľbám ešte väčšiu dôležitosť. Česká republika naposledy experimentovala a až neskoro zistila, že vlastne išlo o veľa. Počas vojny sa ich prezidentom stal vojak.

V strednej Európe teraz prebieha súťaž o to, kto sa pomedzi všetky tie objatia stane najliberálnejším prezidentom. Ale my sa do tejto súťaže nemusíme zapájať! My musíme v prvom rade ísť voliť! Nesmieme prihliadať na to množstvo falošných hesiel, umelých póz a ukázať, že ľudia, dav, majú moc aj nad hlúposťou!

Veľa ľudí sa ma pýta, prečo som taký kategorický. Dôvodom je, že naozaj nemáme čas venovať sa päť rokov liberálno-progresívnym experimentom aj na Slovensku. Tak teda poďme voliť! Vy, ja, susedia, príbuzní, musí nás byť viac ako politických protivníkov! Nebojte sa! My vidíme dobre! … a nepotrebujeme na to okuliare: ani ružové, ani kampaňové.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.