INEKAFE: HANBÍME SA ZA TO, ŽE NIEKTORÍ Z NÁS VOLILI MATOVIČA!

Známa slovenská kapela je rozhorčená rušením koncertov z protiepidemiologických dôvodov. Vláda SR im siaha na živobytie aj napriek tomu, že na žiadnom z koncertov nebolo lokalizované ohnisko nákazy.

Foto inekafe.sk
Dátum 19.08.2020

Slovenská hudobná scéna, ako i ďalšie odvetvia na Slovensku, sú už vyčerpané z neustálych obmedzení, ktoré v mene boja proti koronavírusu diktuje vláda Igora Matoviča. Kapela Inekafe zverejnila na Facebooku status, v ktorom svojich fanúšikov informuje o zrušení koncertu v Trenčíne. Odohrať sa mal 29. augusta. Členom kapely sa nepáči, že vláda im siaha na živobytie a zveličuje pandémiu koronavírusu. Tŕňom v oku sú aj premiérove detinské statusy, ktorými niekoľkokrát za deň kŕmi sociálne siete.

"Máme stále len polovičný nárast prípadov ako v ČR, kde sú aj napriek tomu povolené vonkajšie akcie pri zonácii až do 5-tisíc ľudí. U nás zakazujú, zastrašujú, obmedzujú a rušia. Zato premiér sa vytešuje na FB z toho, koľko ľudí sa mu podarilo za jeden deň “nasrať”. Máme pocit, že nemá ani poňatia o počte ľudí, koľkých v skutočnosti "nasiera"! Ani na jednom koncerte počas korony nebola lokalizované ohnisko, aj napriek tomu nám stále len zakazujú robiť to jediné, čo vieme. To že desaťtisíce ľudí sa tlačia v Tatrách a na kúpaliskách, to nevadí! Aj časť našej kapely mu odovzdala vo voľbách svoj hlas, ale dnes sa za to hanbí. Máme pocit, že on aj celá jeho exekutíva sa nám aj vám smeje do očí," uvádza na svojej FB stránke Inekafe.

ČÍTAJTE TIEŽ: HERCI, UMELCI-REVOLUCIONÁRI ZÍSKAJÚ TAKMER 11 MILIÓNOV EUR OD VLÁDY NA NEZÁVISLÚ KULTÚRU

Ministerka kultúry Natália Milanová pred pár dňami avizovala, že jej rezort prispeje takmer 11 miliónov eur na nezávislú kultúru. Ide o mimoriadnu pomoc pre tých, ktorí prepadli "cez sito" doterajšej pomoci štátu. Fond na podporu umenia prerozdelí 9,5 milióna, Fond na podporu kultúry národnostných menšín 500.000 eur a Audiovizuálny fond 700.000 eur. Ministerka potvrdila, že pomoc by mohla ísť pre takmer 4000 umelcov, ktorí sú najohrozenejší. "To, že nezávislá kultúra nepatrí pod štát, ešte neznamená, že štát sa o ňu nemusí starať," podotkla. Rezort kultúry na prerozdelenie financií oslovil verejnoprávne kultúrne fondy. "Sú osvedčené, majú nastavené mechanizmy, majú nástroje na to, ako peniaze najlepšie a najrýchlejšie dostať k ľuďom, ktorí ich potrebujú," uviedla Milanová. Uvidíme, komu presne napokon pomoc poputuje.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.