KLUS: NOČNÍ VLCI NIE SÚ U NÁS VÍTANÍ, ZNEUŽÍVAJÚ PIETNE SPOMIENKY NA ŠÍRENIE ŠKODLIVEJ PROPAGANDY

Martin Klus: Hybridné hrozby nie sú žiadnou Columbovou ženou. Slovensko je už niekoľko rokov terčom hybridných, kybernetických či spravodajských operácií, ktorých stopa preukázateľne vedie z Kremľa.

Foto SITA/TOMÁŠ BOKOR
Dátum 07.05.2021

Štátny tajomník MZV SR, nominant liberálov z SaS Martin Klus na sociálnej sieti uviedol, že Noční vlci nie sú na Slovensku vítaní, pretože zneužívajú pietne miesta na šírenie škodlivej propagandy. „Táto hybridná hrozba na kolesách nemá v našich mestách a obciach čo hľadať. O to viac ma mrzí, že aj v „mojej“ Banskej Bystrici sa našla skupina "vítačov" Nočných vlkov.

Lenka Mayerová, šéfredaktorka Extra plus

 

Liberálovi Martinovi Klusovi treba pripomenúť , že Slovenskú republiku oslobodili pred 76. rokmi od nacistov Rusi, a nie Američania, ktorým tak verne on slúži! Počas druhej svetovej vojny padlo 26 miliónov vojakov Červenej armády, 7 miliónov Nemcov a 418-tisíc Američanov. Pri oslobodení Československa položilo život 551 432 Rusov a priamo na území vtedajšieho Československa umrelo 140-tisíc vojakov Červenej armády. Ak sa nám v rámci prepisovania dejín niekto snaží povedať, že nás oslobodili Američania a nie Rusi, tak si treba porovnať stratu amerických životov - na území celej Európy počas druhej svetovej vojny zomrelo 135 576 amerických vojakov. Po skončení druhej svetovej vojny ostalo 35 miliónov invalidov a 20 miliónov sirôt. 

Ruských motorkárov, ktorí manifestačne brázdia po vojenských pamätníkoch, skrývajúc sa za úctu k obetiam 2. svetovej vojny alebo heslá o všeslovanskej vzájomnosti.

V skutočnosti pritom vyzývajú na podporu nacionalistických či extrémistických síl a mobilizujú verejnosť proti členstvu v EÚ a NATO. Čo iné však čakať od organizácie, ktorú niektorí označujú priamo za gang či polooficiálnu milíciu a na ktorej čele stojí obdivovateľ "najväčšieho masového vraha všetkých čias" vyznamenaný šéfom Kremľa, okrem iného aj za ukradnutie časti územia nášho suseda.

Hybridné hrozby nie sú žiadnou Columbovou ženou. Toto je však len jeden z mnohých dôkazov, že aj Slovensko je už niekoľko rokov terčom hybridných, kybernetických či spravodajských operácií, v ktorých klamstvá a polopravdy zohrávajú dôležitú úlohu. Ich autori vychádzajú z predpokladu, že je omnoho jednoduchšie ľudí oklamať ako ich presvedčiť o tom, že boli oklamaní.

Opakovane sme svedkami nepriateľských destabilizačných aktivít namierených proti citlivým častiam našej spoločnosti, ktorých stopa preukázateľne vedie z Kremľa. Pred hybridnými hrozbami sme zraniteľní a účinná prevencia je preto strategickým záujmom štátu. Bez potrebnej politickej podpory, zaangažovanosti celej vlády, vrátane nesilových rezortov, ani bez aktívneho zapojenia širokej verejnosti to však nezvládneme.

Rezort diplomacie chce ísť v tomto smere naďalej príkladom, čo dokazuje vytvorením oddelenia pre hybridné hrozby a posilňovanie odolnosti či postupným posilňovaním kapacít v oblasti strategickej komunikácie. Musíme však prijať ešte robustnejšie opatrenia. To, ako dokážeme minimalizovať riziká spojené s hybridnými hrozbami, osobitne dezinformáciami, je dnes totiž jednou z kľúčových otázok bezpečnosti a odolnosti našej demokracie“, napísal Martin Klus na sociálnej sieti.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.