KORONAVÍRUS A VOJNA O VIRTUÁLNU ZBRAŇ

The Freedom Articles priniesol zvláštnu informáciu súvisiacu s koronavírusom COVID-19 a prepojením 5G sieťe

Foto PIXABAY
Dátum 02.03.2020

Ohniskom rýchlo šíriaceho sa a smrtiaceho koronavírusu COVID-19 je mesto Wu-chan a práve toto miesto bolo aj jedným z centier, kde Čína testovala prevádzku 5G siete novej generácie, ktoré sa skončilo 31. októbra 2019, dva mesiace pred vypuknutím epidémie. Mnohé vedecké štúdie uvádzajú, že nová technológia 5G vyvoláva chrípkové príznaky. Sieť novej generácie 5G okrem iného údajne poškodzuje povrchovú ochrannú vrstvu pokožky človeka a tým pravdepodobne umožňuje šírenie choroby - vírusu COVID-19.

Výskumní pracovníci, ktorí sa tejto téme venujú Mark Steel a Barrie Trower vo svojej hĺbkovej štúdii uviedli: „Sieť novej generácie 5G ničí imunitný systém stromov a zabíja hmyz. Na základe opakovaných testov sme vierohodne zistili, že dôsledkom silného žiarenia došlo k zničeniu ochranných puzdier nervových buniek. V niektorých krajinách, kde sa testy robili, už zaznamenali vymiznutie 90-percent hmyzu, vrátane opeľovačov. Tie sa zhromažďovali okolo lámp, kde boli nainštalované vysielače siete 5G“.

5G SIEŤ bola v Holandsku a v Bruseli zakázaná, ale aj v niektorých oblastiach Švajčiarska, Írska, Talianska, Nemecka, Veľkej Británie, USA a Austrálie.

BELGICKÁ VLÁDA DOSTALA PETÍCIU PROTI BUDOVANIU SIETÍ 5G

BRUSEL 14. novembra 2019 (TASR) - Belgická federálna vláda, ako aj samosprávy jednotlivých regiónov Belgicka dostali petíciu proti budovaniu a šíreniu telekomunikačných sietí piatej generácie (5G).


Medzinárodnú petíciu proti 5G sieťam datovanú 6. novembra 2019 už podľa nej podpísalo približne 173.000 ľudí z 204 krajín a teritórií. V Belgicku uvedenú petíciu šíri združenie stop5G.be.

Autori petície upozorňujú na skutočnosť, že v mnohých krajinách prebieha alebo sa ešte len pripravuje zavádzanie 5G sietí. Pre tento účel už boli na obežnú dráhu okolo Zeme vynesené desiatky telekomunikačných družíc, čo podľa odporcov 5G sietí povedie k "bezprecedentnej zmene životného prostredia, a to v globálnom meradle".

Signatári petície požadujú celosvetový zákaz družíc pre 5G siete. Tvrdia, že pre fungovanie novej generácie mobilných telefónov a iných zariadení s vysokorýchlostným internetom priemysel potrebuje nainštalovať milióny antén, jednu na každých 50 až 150 metrov v mestských oblastiach a umiestniť zároveň na obežnú dráhu okolo planéty desiatky tisíc družíc. Podľa skupiny stop5G.be existujú vedecké dôkazy, že použité vysokofrekvenčné elektromagnetické polia budú "škodlivé pre všetky živé bytosti".

Belgickí odporcovia 5G sietí, vrátane zhruba 60 belgických organizácií alebo inštitúcií, žiadajú zodpovedné belgické orgány, aby zastavili budovanie tohto druhu sietí na území krajiny. Zároveň žiadajú, aby Belgicko na úrovni EÚ, ale aj v Rade Európy či na pôde OSN bojovalo za celosvetový zákaz družíc 5G, prinajmenšom za zákaz ich vplyvu na európskom kontinente a v medzinárodných vodách hraničiacich s Európou.

 

VOJNA O VIRTUÁLNU ZBRAŇ

Internet novej generácie rozoštval svetové veľmoci, vládnuť mu chcú USA aj Čína

(zverejnené 18. 3. 2019 - GABRIELA PASTVOVÁ)

Internet čaká skvelá budúcnosť, hlásia svetové médiá. Nepredstaviteľná rýchlosť piatej generácie bezdrôtovej siete, vďaka ktorej si stiahnete dvojhodinový film za pár sekúnd, a mnohé ďalšie výhody 5G pripojenia nám sľubujú veľké technologické giganty. Vývoj naberá na obrátkach a s ním aj spočiatku tichá vojna, ktorá prešla koncom minulého roka do otvorenej. Komu bude nová sieť patriť, prečo z nej majú vedci strach a ako s ňou súvisí zatknutie finančnej riaditeľky spoločnosti Huawei Meng Wan-čou?

Záplava satelitov

Predstaviť si pod pojmom 5G internet iba extrémne rýchly dátový prenos by bolo až príliš triviálne. Nová sieť vraj diametrálne zmení svet internetu, ako ho poznáme v súčasnosti a prinesie rozvoj technológií, o akých sa nám ani nesníva. Skloňuje sa dokonca pojem superskalarita. Čo to znamená? Pri bežných sieťach to funguje tak, že čím viac používateľov sa do nich prihlási, tým viac sú zahltené. Sieť 5G by mala fungovať presne naopak: čím viac prihlásených užívateľov, tým bude rýchlejšia a priepustnejšia. Každé koncové 5G zariadenie sa stane súčasťou superskalárnej siete, každý prijímač bude súčasne i lokálnym vysielačom.

​Revolučný 5G internet sa možno začne používať už v roku 2020.

Takýto internet údajne nebude možné vypnúť, pretože jednotlivé nezávislé 5G zariadenia budú medzi sebou komunikovať lokálne na dosah niekoľkých stoviek metrov v superskalárnom modeli. Americký telekomunikačný úrad udelil koncom minulého roka firme SpaceX Elona Muska celosvetovú licenciu na pokrytie našej planéty americkým 5G telekomunikačným systémom na vybudovanie celosvetového internetu Starlink. Jeho prevádzku zaistí spočiatku 4 425 satelitov na nízkej obežnej dráhe a ďalších viac ako 7-tisíc satelitov na veľmi nízkej obežnej dráhe našej planéty. Na porovnanie, na konci roku 2016 obiehalo Zem dokopy 1 459 satelitov. SpaceX by počet aktívnych satelitov na obežnej dráhe niekoľkonásobne zvýšil. Toto pripojenie má navyše zjednodušiť prístup k internetu ľuďom žijúcim v odľahlých a rozvojových oblastiach, takže takmer polovici súčasnej svetovej populácie. Internet novej generácie vytvorí doposiaľ ten najprepracovanejší sledovací a informačný systém, ktorému už neujde ani jedna ovečka.

Neviditeľná hrozba?

Nová technológia evokujúca sci-fi z osemdesiatych rokov sa však celkom nepozdáva vedcom. Tí hromadne a čoraz nástojčivejšie volajú po dôkladnom prešetrení vplyvu 5G internetu na ľudské zdravie a životné prostredie, ideálne ešte predtým, než sa sieť začne hromadne inštalovať. Predpokladá sa totiž podstatne vyššia expozícia z rádiofrekvenčných elektromagnetických polí než doteraz. Technológia bude účinnejšia na krátke vzdialenosti, čo si vyžiada inštaláciu tisícov nových bázových staníc a ich antén na každých tridsať až sto metrov, a to aj vo vidieckych oblastiach. Novej sieti sa tak nevyhne nik, pretože jej súčasťou bude podľa odhadov 10 až 20 miliárd pripojených zariadení. Nepôjde len o telefóny a počítače, ale aj o inteligentné domáce spotrebiče, kamery či dopravné prostriedky. Vysokopásmové frekvencie sa navyše do značnej miery skladajú z milimetrových vĺn, ktoré bude 5G technológia využívať. Už pred časom boli zverejnené viaceré štúdie opisujúce masový vplyv týchto vĺn na človeka. Izraelský doktor Yuri D. Feldman napríklad zistil, že ľudský pot sa správa ako rad drobných antén, keď je vystavený vplyvu milimetrových vĺn. Naša pokožka tak nielenže absorbuje, ale dokonca zosilňuje radiáciu z milimetrových sietí. Iná štúdia potvrdila, že viac ako 90 percent energie prenesenej z milimetrových vĺn sa absorbuje pokožkou a jej vrstvami. Je zarážajúce, ako málo sa v mainstreamových médiách píše o aspekte, ktorý by sa pri zavedení internetu budúcnosti rozhodne nemal podceňovať.

Huawei z kola von

Sprivatizovanie celého telekomunikačného priestoru a frekvencií na veľmi nízkej dráhe Američanmi sa nestretlo s pochopením Číny, ktorá sa údajne chystá vybudovať vlastnú 5G sieť. To je vraj i pravý dôvod zatknutia finančnej riaditeľky spoločnosti Huawei Meng Wan-čou, ktorá je zároveň dcérou zakladateľa koncernu. Podľa oficiálnej verzie ju zatkli pre podozrenia z porušenia amerických obchodných sankcií voči Iránu, snaha o masívnu diskreditáciu spoločnosti Huawei však hovorí o opaku. Spojené štáty už niekoľko mesiacov varujú ostatné krajiny pred spoluprácou so spoločnosťou Huawei pri budovaní 5G siete. Lobujú predovšetkým u svojich spojencov presviedčajúc ich, aby sa vyhli spoluprácam s čínskymi firmami. Už tradične strašia kybernetickým útokom zo strany Číny pri použití komponentov vyrobených firmou Huawei. Americká vláda dokonca zakázala svojim zamestnancom používať ich zariadenia a plánuje to zakázať i malým domácim firmám. Huawei totiž podľa nich pracuje pre čínsku vládu, ktorej poskytuje údaje o amerických používateľoch. Je irónia, že sa k špehovaniu ľudí a zneužívaniu ich údajov vyjadrujú práve Spojené štáty, ktoré majú na rováši najväčšie škandály v tejto oblasti disponujúc najmasívnejšou sledovacou službou na svete – Facebookom. Ten si ukladá každé písmenko, ktoré prostredníctvom neho niekomu napíšete, každú fotku, ktorú zverejníte na svojom profile alebo ju pošlete inej osobe v súkromnej správe. Je naivné myslieť si, že by sa akýkoľvek náš údaj z Facebooku nedostal do rúk americkej vlády, keby by o to požiadala. Keby sme sa však na celú kauzu pozreli z pohľadu amerického producenta akčných trhákov, rozhodne by splnila zaužívanú schému – USA v úlohe spravodlivých ochrancov sveta bojujúc proti zákerným nepriateľom z východu – Rusku, Iránu a Číne.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.