LIBERÁLI NADÁVALI DEŤOM DO FAŠISTOV

Francúzsky acribiskup Robert Le Gall: Pripomenutie si narodenia Ježiša Krista a hodnôt, ktoré sú s tým spojené, už v našej krajine nie sú rešpektované.

Foto archív
Dátum 20.12.2019

TOULOUSE 20. decembra 2019 (HSP/Extra plus) – Francúzsky portál ladepeche.fr informoval o drzosti francúzskych ľavicovo-liberálnych extrémistov, ktorí agresívnym spôsobom prerušili vianočné predstavenie detí v meste Toulouse a nadávali im do fašistov

Kresťania organizovali v centre mesta vianočné predstavenie o narodení Ježiša Krista. Účinkovali v ňom aj deti, ktoré však nakoniec boli nemilo prekvapené.

Počas predstavenia k nim totiž vtrhli desiatky liberálnych fanatikov, ktorí začali organizátorom aj účinkujúcim deťom vulgárne nadávať, kričiac heslá „Stop fašizmu“ a „Sme antikapitalisti.“ Deti boli z tohto incidentu natoľko vystrašené, že organizátori museli vianočné predstavenie predčasne ukončiť. Niektorí ľudia tento incident prirovnali k ranému prenasledovaniu kresťanov v Rímskej ríši.

Agresívny protest liberálnych extrémistov skritizoval aj  toulouský acribiskup Robert Le Gall a starosta mesta Toulouse, Jean-Luc Moudenc.

„Odsudzujem, že jednoduché pripomenutie narodenia Ježiša Krista a hodnôt, ktoré sú s tým spojené, už v našej krajine nie sú rešpektované a dokonca vyvolávajú slovné aj fyzické násilie od tých, ktorí sa nazývajú obrancovia slobody. Vyzývam všetkých, aby bránili slobodu prejavu a rešpektovali históriu a tradície našej krajiny,“ vyhlásil arcibiskup.

Liberalizmus a s tým spojené podobné incidenty sú v západne Európe bežnou záležitosťou. Je smutným faktom, že podobné liberálne živly sa dostávajú do popredia aj na Slovensku.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.