LUKAŠENKO ZÁPADU: RISKUJETE TRETIU SVETOVÚ VOJNU!

Bielorusko kritizovalo najnovšie sankcie zo strany Británie a USA, pričom obvinilo Západ, že pod zámienkou ochrany ľudských práv chce zvrhnúť dlhoročného prezidenta Alexandra Lukašenka. Naši západní oponenti, ktorí sa skrývajú za pokrytecké heslá o ochrane ľudských práv a demokracie, sa v skutočnosti riadia chladnými geopolitickými kalkuláciami.

Foto SITA/AP
Dátum 11.08.2021

Bielorusko v utorok kritizovalo najnovšie sankcie zo strany Británie a USA, pričom obvinilo Západ, že pod zámienkou ochrany ľudských práv chce zvrhnúť dlhoročného prezidenta Alexandra Lukašenka. Informuje o tom agentúra AFP.

"Naši západní oponenti, ktorí sa skrývajú za pokrytecké heslá o ochrane ľudských práv a demokracie, sa v skutočnosti riadia chladnými geopolitickými kalkuláciami," uviedlo vo vyhlásení bieloruské ministerstvo zahraničných vecí.

Rezort diplomacie v Minsku zároveň obvinil západné krajiny, že tlačia na "zmenu moci v Bielorusku" a podkopávajú jeho suverenitu. Avizoval, že starostlivo preskúma najnovšie americké, britské a kanadské sankcie a "prijme primerané odvetné opatrenia".

Západné krajiny uvalili vlani na Bielorusko sériu sankcií za represie voči odporcom vlády, ktoré sa začali pred rokom po prezidentských voľbách. Počas pondelkovej osemhodinovej tlačovej konferencie 66-ročný Lukašenko odsúdil USA i Britániu za uvalenie nových sankcií a trval na tom, že v minuloročných voľbách vyhral "v úplne transparentnom" hlasovaní. "Riskujete tretiu svetovú vojnu," povedal Lukašenko. "Je to to, do čoho sa pokúšate tlačiť nás, a takisto Rusov?" dodal.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.