MATOVIČ: JA UŠETRÍM PRE SLOVÁKOV VIAC, AKO VŠETKY VLÁDY ZA 30 ROKOV

Minister financií Igor Matovič hovorí, že po jeho vláde zostanú financie na dôchodky, sociálne dávky a podobne. Vlády pred nimi nedokázali podľa neho za 30 rokov ušetriť nic. ,,Na Slovensku sa kradlo ako po nebohom," povedal Matovič. 

Foto SITA/JANA BIROŠOVÁ
Dátum 14.10.2021

Aktuálne schválený rozpočet verejných financií je podľa podpredsedu vlády a ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) zodpovedný a zameraný na znižovanie deficitu verejných financií. „Ľudom sme sľúbili, že budeme rozpočtovo zodpovední. Teda, že po nás bude na dôchodky, sociálne dávky a podobne,“ povedal vo štvrtok po rokovaní vlády. Podľa Matoviča na Slovensku doteraz 30 rokov vládli vlády, ktoré neboli schopné nič usporiť. „Na Slovensku sa kradlo ako po nebohom,“ povedal Matovič.

Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) sa poďakoval členom vlády za konsenzuálny prístup k rozpočtu verejných financií. „Je to odkaz všetkým tým jazykom, ktoré sa snažia vytvárať dojem, že veci nefungujú,“ povedal Heger. Rozpočet schvaľovať v týchto časoch nie je podľa neho ľahké, teda počas pandémie a turbulencií, kedy nie je isté, ako sa bude vyvíjať svetová ekonomika.

Minister financií Igor Matovič dbá podľa Hegera na udržateľnosť verejných financií. „Igor Matovič je v tomto naozaj precízny a dbá o dobro občanov,“ povedal Heger.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.