MATOVIČ: KVÔLI ZLOMYSEĽNÝM BLUDOM NÁS PANDÉMIA BUDE STÁŤ ĎALŠIE TISÍCKY ŽIVOTOV

Predseda vlády Igor Matovič tvrdí, že za obrovský nárast pandémie na Slovensku môžu zlomyseľné bludy, Richard Sulík, ktorého v decembri nazval idiotom a to, že koaličné strany, opozícia a prezidentka nedržia spolu ako v iných krajinách. 

Foto TASR
Dátum 15.02.2021

Premiér Igor Matovič na svojom Facebooku uverejnil status s názvom Pravdou na lži. Tvrdí v ňom, že za obrovský nárast pandémie na Slovensku môžu zlomyselné bludy a minister hospodárstva Richard Sulík, ktorého v decembri nazval idiotom. Vraj keby ľudia v pred Vianocami verejne nepodporovali bludárov, ktorí kričali po otváraní reštaurácií mohli sme dnes hasiť stredný oheň. Teraz to však podľa predsedu vlády na rýchly pokles infikovaných nevyzerá. Dodáva, že lockdown, ktorý bol v iných krajinách po celom svete zabral, iba kvôli tomu, že koaličné strany, opozícia a prezidentka držali spolu. 

Príspevok uverejnil na svojom Facebooku premiér Igor Matovič 14. februára 2021. 

PRAVDOU NA LŽI

Keď vám bude opäť po milióntykrát niekto tvrdiť zlomyselné bludy, že plošné testovanie na konci októbra nemalo žiadny zmysel, ukážte mu tento graf.

Ak vie trochu čítať grafy - je z neho zrejmé, že mimoriadne prudký nárast pacientov v októbri plošné testovanie na mesiac úplne zastavilo ... a to bolo kvôli odporu múdrych vlastne len jedno poriadne kolo. Nasledovné naplánované tri kolá v decembri sa z dôvodu sabotáže nákupu testov už neuskutočnili ... a tak dnes môžeme počítať obete na tisíce - presne tak, ako som v decembri varoval a pritom kolegu idiotom nazval. A keďže nám medzičasom podiel britskej mutácie narástol do výšin, dostať situáciu pod kontrolu - pri existujúcej ochote mnohých ľudí obchádzať opatrenia - bude veľmi veľmi náročné ... a bude stáť ďalšie tisícky životov.

Povedané inak - v decembri sme mohli hasiť stredný oheň. Ľudia však verejne podporovali bludárov kričiacich po otváraní reštaurácií a tvrdiacich, že “krivku pozitívnych sa netreba snažiť znižovať, lebo ona opäť narastie”. Napriek týmto populárnym bludom sme presadili lockdown, ktorý rast chorých v nemocniciach nezastavil, na Silvestra sme prijali tvrdší, nezastavil to ani on ... tieto týžne už ideme len podľa Covid Automatu navrhnutého epidemiológmi ... a vôbec to nevyzerá na rýchly pokles.

Ak by ste si dávali otázku, ako je možné, že v iných krajinách rovnako silný lockdown zabral omnoho skôr ... odpoveď je jednoduchá - koaličné strany, opozícia a prezident tam držia spolu ... lebo dobre vedia, že v čase pandémie populizmus a hra na % popularity zabíja. #ZaZdravieAŽivoty



Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.