MATOVIČ NAZVAL MIČOVSKÉHO DEBILOM!

Igor Matovič sa v reportáži TV Markíza o odchádzajúcej štátnej tajomníčke Zuzane Kumanovej opäť neovládol, keď svojho kolegu z OĽaNO počastoval nadávkou. 

Foto SITA/BRANISLAV BIBEL
Dátum 26.08.2021

Jednu šikovnú ženu strieda na poste štátnej tajomníčky Ministerstva kultúry (MK) SR druhá. O personálnej výmene vo vedení rezortu kultúry, ktorú v stredu schválila vláda, to po rokovaní kabinetu povedal minister financií a líder OĽANO Igor Matovič. "Pani (Zuzanu, pozn. TASR) Kumanovú mám rád, myslím si, že je to veľmi šikovný človek, ale rovnako musím povedať, že mám rád Vierku Leščákovú, takže si myslím, že veľmi dobrú štátnu tajomníčku strieda veľmi dobrá štátna tajomníčka,“ povedal Matovič. Zdôraznil, že nebude vstupovať do nominácie strany Za ľudí a rozhodnutia jej predsedníčky Veroniky Remišovej, ktorá výmenu iniciovala. "Koaličná dohoda hovorí jasne o tom, že si nekádrujeme navzájom nominácie,“ upozornil Matovič. Dodal, že personálnu zmenu odsúhlasili všetci prítomní ministri na vláde. Keď sa však Matovič opýtal v reportáži TV Markíza odchádzajúcej štátnej tajomníčky opýtal, čo bude robiť, povedala: "Dostala som už zopár ponúk, ale uvidím, ale keby ste pre mňa niečo mali..." povedala Kumanová. Matovič sa usmial s dôvetkom: "To by bola stranda, že? Ja už Mičovského ľudí som zamestnal a ešte ma za to spucoval, debil", povedal Igor Matovič, ktorý opäť nezvládol svoje emócie. 
    
Splnomocnenkyňa vlády SR pre rómske komunity Andrea Bučková na sociálnej sieti uviedla, že Kumanová bola doteraz najvyššie postavenou Rómkou v štátnej správe a jedinou Rómkou, ktorá sa zúčastňovala na rokovaniach vlády, keď zastupovala ministerku kultúry. "Je mi ľúto, že tento post dnes opúšťa. Hlboko si vážim a som vďačná za jej spoluprácu najmä pri príprave Stratégie pre rovnosť, inklúziu a participáciu Rómov do roku 2030. Vďaka jej zainteresovanosti a osobnému nasadeniu sa do uznesenia vlády dostala aj úloha pre ministerstvo kultúry vypracovať do konca roka 2021 Víziu rozvoja rómskej kultúry, jazyka a podpory identity a akčný plán," spresnila Bučková.
 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.