MATOVIČOVA VLÁDA BEZ HANBY PODPORUJE KORUPCIU a PENTU

Predvolebné sľuby súčasnej koalície i záväzky z Programového vyhlásenia koronovanej Matovičovej vlády sa už v máji rozplývajú ako dymové signály unášané vetrom k zachmúrenému, urazenému aj porazenému Sediacemu býkovi z Popradu

Foto tasr/MARTIN BAUMANN
Dátum 07.05.2020

Po vzore premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) a kolegov z vlády, získava na bojovom chodníčku indiánskej slávy ďalšie cenné skalpy už aj minister zdravotníctva Marek Krajči (OĽaNO). Do najväčšej zo všetkých zdravotných poisťovní –  štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne – dosadil „svojho človeka“. Odvolanie doterajšieho vedenia VšZP pritom účelovo a nepresvedčivo zdôvodnil odlivom až 150 tisíc klientov k súkromnej konkurencii.

V prospech súkromných poisťovní a Penty

Na prvý pohľad by takýto šťavnatý kaleráb mohol verejnosti uzavretej v karanténe zachutiť i stačiť. Veď z médií sme sa na prelome rokov dozvedeli, že kým „štátna poisťovňa s 3,5 miliónom poistencov rátala finančné straty, tešiť sa mohli najviac v najmenšej poisťovni Union. Tá po prvý krát prekonala pol miliónovú hranicu. K 1. januáru 2020 si na svoje konto pripísala približne 76-tisíc nových klientov a celkovo tak pod ňu patrí 572-tisíc Slovákov. Plusové čísla vyšli aj poisťovni Dôvera. Tá získala 68-tisíc ´duší´. Od nového roka sa teda stará o 1,6 milióna ľudí“.

Každý z pozornejších čitateľov dennej tlače, časopisov aj divákov a poslucháčov elektronických médií si ale – na rozdiel od obyčajného ministra Krajčiho – spomenie, že zvýšený odliv poistencov sa spájal s nekalými praktikami konkurentov. Spomínali sa dokonca nelegálne nábory poistencov v Dunajskej Strede, no najmä v rómskych osadách. Napríklad v Ostrovanoch. Áno, práve v tých osadách, kde Matovičovo hnutie OĽaNO žalo najviac voličov vo februárových parlamentných voľbách. „Keď chceš psa mlátiť, palica sa nájde“... A nezabránia tomu ani ochranárske spolky. Rovnako, ako vedeniu VšZP pod vedením Ľubice Hlinkovej nepomohli verejné upozornenia, že ide o účelové dezinformácie a o nekalú hospodársku súťaž, keď agenti súkromných poisťovní tvrdili, že štátna poisťovňa zanikne alebo že niektoré zdravotné zariadenia nebudú ošetrovať poistencov VšZP.

Gádžovský vajda Matovič

Minister zdravotníctva to teraz výhodne zneužil, hoci desaťtisíce Matovičových obyčajných ľudí  z osád iba nasledovalo svojho „gádžovského“ vajdu! Najudatnejší Siouxovia si skalpy priväzovali k opaskom alebo vystavovali na obdiv na vrchole svojho típí. Náčelník Šialený kôň ich za chrabrosť zdobil orlími perami do čeleniek. Som zvedavý, ako tento skalp ministra zdravotníctva odmení trnavský náčelník „Hovoriace rúško“? Krajči si totiž uznanie aj pochvalu zaslúži za tento husársky kúsok. Veď za šéfa štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne vybral a menoval bývalého generálneho riaditeľa komerčnej poisťovne Aegon Richarda Strapka. Ten navyše dlhšie pôsobil v manažérskych funkciách aj v súkromnej zdravotnej poisťovni Dôvera, čo odborníci považujú za ignorovanie stretu záujmov a netransparentné personálne čistky.

„Štát v stredu oficiálne odovzdal Všeobecnú zdravotnú poisťovňu do rúk finančnej skupiny Penta“, glosoval pre TASR opozičný poslanec a bývalý minister zdravotníctva MUDr. Richard Raši (Smer-SD). Exhibícia  Matovičovej vlády ešte nie je produkčne ustálená ani žánrovo vykryštalizovaná. Nevie sa, či pôjde o jednoaktovku, mini sériu alebo seriál. Či sa scenár dobrodružnej ságy nezmení v behu udalostí na „indiánku“, na kovbojku, drámu alebo na hudobnú komédiu akou bol nezabudnuteľný český film „Limonádový Joe aneb Koňská opera“...    

Porazený sediaci býk z Popradu

Tak či onak. Nie je podstatné koľko poisťovní na slovenskom trhu bude pôsobiť. Oprávneným záujmom nás - klientov a pacientov – je jediná vec. Aby sa peniaze rotujúce v bezodnom vreci biznisu so zdravím nestrácali vo vreckách zainteresovaných skupín či vybraných jedincov, no vracali sa naspäť - do zdravotníctva a slúžili k jeho skvalitneniu. Stávkové kancelárie už môžu nastavovať kurzy na tipovanie, či to Penta a Gorila dovolí.

Predvolebné sľuby súčasnej koalície i záväzky z Programového vyhlásenia koronovanej Matovičovej vlády sa už v máji rozplývajú ako dymové signály unášané vetrom k zachmúrenému, urazenému aj porazenému Sediacemu býkovi. Až kamsi k Popradu...

PRÁVE STE DOČÍTALI ODOMKNUTÝ ČLÁNOK:

 

Ak sa Vám článok páčil a máte naďalej záujem čítať pravdivé a nezávislé texty staňte sa naším predplatiteľom a získajte množstvo výhod:

 

https://www.extraplus.sk/extraplus/predplatne

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.