MEGA ŠKANDÁL: KDE ZMIZLO 742 PĽÚCNYCH VENTILÁTOROV?

VIDEO: Pred viac ako rokom nakúpila vláda tisíc pľúcnych ventilátorov. Kam sa stratili? Podľa Ministerstva zdravotníctva SR sú pľúcne ventilátory v súčasnosti obsadené na 100%, pričom však evidujú 258 pacientov. Kam zmizlo 742 ventilátorov? 

Foto TASR/MARTIN BAUMANN
Dátum 22.11.2021

Na portáli Youtube.com sa objavilo video od užívateľa REBELIZ EU, v ktorom sa zaoberá pľúcnymi ventilátormi, ktoré vláda nakúpila ešte 24. októbra 2020.

24. októbra 2020 Slovensko nakúpilo tisíc nových pľúcnych ventilátorov, ktoré dlho stáli v sklade na Záhori, nakoľko ich nemal kto obsluhovať. Exminister Marek Krajčí mal veľké plány, ako do prvej línie povolá študentov medicíny a lekárov zo zahraničia. 

30. mája 2021 uviedol nový minister zdravotnícva Vladimír Lengvarský, že Slovensko má druhú vlnu pandémie COVID-19 už za sebou. V tom čase pripúšťal tretiu vlnu, pri ktorej sa chcel vyvarovať chybám z minulosti. Všetci tvrdili, že ani náhodou nebude taká silná, ako bola druha vlná. Mali sme za to vďačiť pripravenosti, výbave, plánu a očkovaniu. 

28. augusta 2021 uviedol Lengvarský, že tretia vlna COVID-19 je zároveň aj poslednou vlnou. Prehlasoval, že Vianoce 2021 už budú bez vírusu. Všetko malo byť pripravené a tvrdil, že sú múdrejší a pripravenejší.

13. septembra 2021 mali byť nemocnice pripravené na COVID pacientov po celom Slovensku.

15. novembra 2021 vyhlásili nemocnice, že situácia na Slovensku je kritická a lekári musia rozhodovať o životoch a o tom, koho pripoja na prístroje.

18. novembra 2021 už neboli voľné pľúcne ventilácie. Podľa premiéra Eduarda Hegera sú nemocnice pred kolapsom. 

20. november 2021: Niektoré nemocnice nemajú voľné pľúcne ventilácie ani lôžka

21. november 2021: Počet pacientov na pľúcnej ventilácii: 258

Pred viac ako rokom nakúpila vláda tisíc pľúcnych ventilátorov. Kam sa stratili? Podľa Ministerstva zdravotníctva SR sú pľúcne ventilátory obsadené na 100%, pričom však evidujú 258 pacientov. Kam zmizlo 742 ventilátorov? 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.