MINISTER NAĎ ARGUMENTAČNE NEZVLÁDOL PRESTRELKU S KURACINOM

Kuracina: Ak pre štát nie sú dobré výrobky, lebo ich robí firma extrémistu, nemali by pre štát byť dobré ani peniaze extrémistu... nie? Keď už ma takto nálepkujete, dajte do vlády návrh, že štát nebude od extrémistov nakupovať, a štát rovnako nebude od extrémistov prijímať dane a odvody.

Foto SITA
Dátum 20.08.2020

Minister obrany SR Jaroslav Naď dnes uviedol na sociálnej sieti, že je pre neho na prvom mieste transparentnosť a otvorenosť. „Od svojho nástupu som deklaroval, že budeme spolupracovať s inštitúciami, mimovládnym sektorom či štátnymi orgánmi tak, aby sme zabezpečili transparentnosť procesov a zároveň vyslali spoločnosti reálny signál o našom záujme informovať, byť súčinní a vo chvíľach keď je to potrebné, stáť si za svojimi rozhodnutiami a vedieť si ich obhájiť s čistým svedomím aj pred kontrolnými orgánmi. Dnes som sa preto opäť stretol s predsedom Úradu pre verejné obstarávanie Miroslavom Hlivákom. Komunikujeme veľmi otvorene, odborne a zároveň ľudsky“ uviedol minister Naď. Pod jeho príspevkom sa v tejto záležitosti objavila informácia súvisiaca s verejným obstarávaním Ministerstva obrany SR, že chce nakúpiť samopaly za 3 900 eur kus, pritom v základnej výbave sa dajú kúpiť od slovenského výrobcu GRAND POWER hlboko pod 1 000 eur bez DPH.

Reakcia ministra obrany bola nasledovná: „Minulá vláda urobila rámcovú zmluvu v zmysle ktorej my musíme nakupovať. Je to 80 ks, teda dozbrojenie jednotky, aby mali všetci rovnakú zbraň. Nič iné. Keď budeme súťažiť novú rámcovku, môže sa prihlásiť aj pán Kuracina. Nech ukáže v súťaži, že tie jeho zbrane sú tak super. A medzičasom, nech prestane podporovať extrémistov“ znela odpoveď ministra obrany SR.

ČÍTAJTE TIEŽ: KURACINA: NAĎ CHCE NAKÚPIŤ PREDRAŽENÉ SAMOPALY

Reakcia zo strany slovenského výrobcu zbraní a majiteľa spoločnosti GRAND POWER nenechala na seba dlho čakať a odpísal na sociálnu sieť: „Pán minister, buď fabuluju Vás, alebo Vy fabulujete národ. Ak máte rámcovú zmluvu, načo vyhlasujete verejné obstarávanie? A len tak do pléna: „Ak pre štát nie sú dobré výrobky, lebo ich robí firma extrémistu, nemali by pre štát byť dobré ani peniaze extrémistu... nie? Keď už ma takto nálepkujete, dajte do vlády návrh, že štát nebude od extrémistov nakupovať, a štát rovnako nebude od extrémistov prijímať dane a odvody. Celkom fér, čo poviete?“ uzavrel svoje vyjadrenie. Po tejto prestrelke na sociálnej sieti sa spustila značná diskusia, ktorú minister obrany SR Jaroslav Naď jednoducho argumentačne neustál a komunikáciu na Facebooku zmazal. Ťažko sa totiž obhajuje neobhájiteľné. Nakúpiť nemecké samopaly za 3 900 eur, namiesto tých, ktoré sa dajú na Slovensku kúpiť za 1 000 eur, tomu sa fakt hovorí "transparentnosť a otvorenosť“ uzavrel svoje vyjadrenie Jaroslav Kuracina. 

 

 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.