NAĎ ZAČÍNAL AKO 19-ROČNÝ V SMERE-SD, JEHO OTEC BOL PRI ZAKLADANÍ STRANY

Minister obrany Jaroslav Naď: V minulosti som vnímal predsedu strany SMER-SD Roberta Fica ako demokrata a mladého populárneho politika. Okolo roku 2000 videl môj otec inzerát v novinách, že zakladá stranu a pokiaľ majú ľudia záujem spolupracovať, majú sa ozvať. Tak sa môj otec ozval. 

Foto Ministerstvo obrany SR
Dátum 23.01.2022

,,Pokiaľ si pamätám, Robert Fico si dal niekedy okolo roku 2000 inzerát do novín, že zakladá stranu a pokiaľ majú ľudia záujem s ním spolupracovať, majú sa ozvať. Môj otec ten inzerát videl a zatelefonoval na uvedené čislo," povedal Jaroslav Naď v rozhovore pre Denník N. 

Minister obrany bol tiež v mladosti členom strany SMER-SD, kam vstúpil ako 19-ročný, zatiaľ čo jeho otec bol pri zakladaní strany. 

,,Roberta Fica som vtedy vnímal ako demokrata, bojovníka za Markízu a mladého populárneho politika," povedal Naď.

V strane sa prestal angažovať v roku 2002 a jeho otec vystúpil pred voľbami v roku 2006. 

Na ministerstvo nastúpil ako čerstvý absolvent politických vied a medzinárodných vzťahov na Univezite Mateja Bella v Banskej Bystrici. Vystriedal množstvo pozíc, mimo iného aj pozíciu generálneho riaditeľa sekcie obrannej politiky, medzinárodných vzťahov a legislatívy počas fukcie Ľubomíra Galka. Brat Jaroslava Naďa, René Naď rovnako pôsobil na ministerstve obrany, ešte za šéfovania Jaroslava Bašku, zo strany SMER-SD.

V rokoch 2021 - 2013 pôsobil Jaroslav Naď ako diplomat - vedúci sekcie obrany Stálej delegácie Slovenskej republiky pri NATO a Stáleho zastúpenia Slovenskej republiky pri Európskej únii. V tom čase v Bruseli našiel prácu aj vtedajší švagor Jaroslava Naďa - Anton Tretinár. 

V roku 2014 nastúpil Naď na post zástupcu riaditeľa mimovládnej organizácie Globsec. 

,,Nikdy nebudeme spochybňovať naše členstvo v únii a NATO, všetkým nám na tom záleží a nevidíme v tom žiadnu alternatívu," povedal Naď na tlačovej konferencii v roku 2018. 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.