ORBÁN: MUSÍME CHRÁNIŤ RODINU A BOJOVAŤ PROTI MIGRANTOM A BRUSELU

Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, predseda talianskej ultrapravicovej strany Liga Severu Matteo Salvini a poľský premiér Mateusz Morawiecki sa dohodli na presadzovaní záujmov kresťanských demokratov v Európe.

Foto sita/ap
Dátum 02.04.2021

Na presadzovaní záujmov kresťanských demokratov v Európe a posilnení ich hlasov sa dohodli vo štvrtok v Budapešti predseda maďarskej vlády a predseda vládnej strany Fidesz Viktor Orbán, predseda talianskej ultrapravicovej strany Liga Severu Matteo Salvini a poľský premiér Mateusz Morawiecki. Informuje o tom spravodajský portál teraz.sk.

Maďarský premiér povedal, že najväčšia konzervatívna politická rodina Európskeho parlamentu sa zaviazala k spolupráci s pravicou. Maďarsko, Poľsko a Taliansko však spoločne plánujú budúcnosť a pripravujú program na "veľkú európsku diskusiu". Ich cieľom bude okrem zaviazanosti k severoatlantickej spolupráci chrániť slobodu, rodinu a kresťanstvo, ale aj odmietnuť cenzúru, "bruselské impérium", ilegálnu migráciu či antisemitizmus.



Podľa Salviniho v Európe teraz prebieha najtmavšie obdobie po druhej svetovej vojne, voči čomu treba bojovať. "Bruselská elita toho nie je schopná," podčiarkol a poznamenal, že európska politika už nebude rovnaká, ako bola pred koronavírusovou pandémiou. Taliansky ultrapravicový politik bez uvedenia detailov načrtol založenie novej európskej politickej rodiny, o ktorej povedal iba toľko, že v jej vízii zaujíma dôležité miesto ochrana žien a rodín.

Salvini 10. marca avizoval, že Liga Severu chce založiť v Európskom parlamente novú pravicovú frakciu. Povedal, že túto novú alianciu chce založiť spolu s politickými subjektmi z iných členských štátov Európskej únie, napríklad z Maďarska a Poľska. 

 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.