PETROV HODNOTOVÝ SVET

Demokracia je postavená na známostiach, protislužbách a peniazoch

Foto TASR/JAKUB KOTIAN
Dátum 28.10.2019

V jednoduchosti je krása. Kto je Peter (Pellegrini)? Podľa Wikipedie 44-muž, ktorý pôsobil na poste štátneho tajomníka financií, potom ho prezident Andrej (Kiska) 3. júla 2014 vymenoval za ministra školstva a 25. novembra 2014 sa stal predsedom NR SR. Po voľbách v roku 2016 bol podpredsedom vlády a 15. marca 2018 ho poveril Andrej zostavením novej vlády po tom, čo zavraždili novinára Jána a jeho snúbenicu a Andrej sa vrátil z lyžovačky v Alpách. Dvadsiateho druhého marca 2018 ho ten istý Andrej vymenoval za predsedu vlády.

Pod koberec

Nuž, keď išiel Peter hore, často bol pri tom Andrej (Kiska). Žeby preto riekol „Áno“ v relácii istej privátnej televízie, keď dostal možnosť odpovedať iba jediným slovom na otázku, či si vie predstaviť povolebnú spoluprácu s Andrejom. S tým, ktorý už ako hlava Žaluďov vylučuje, že by vládol so Smerom a dokonca vylúčil aj vládu so Smerom na čele s Petrom: „Nie, nie, nie!“ zaznelo v júni. Peter ešte oznámil, že vo vláde nebude s „extrémistickou stranou ĽS-Naše Slovensko, a to ani v prípade, že inak by hrozili predčasné voľby. Hodnoty totiž musia prevýšiť akékoľvek iné záujmy!“

Takže o hodnoty ide. Aby nás nikto neupodozrieval z nadržiavania kotlebovcom, nedotkneme sa ich hodnôt okrem poznámky, že už niekoľkokrát sa usilovali sťažiť podmienky pre potraty, cez ktoré od roku 1957 „neprešlo“ 1,4 milióna Slovákov. Pozrieme sa len a len na hodnoty vrchného Žaluďa Andreja, ktoré Petrovi imponujú(?), a to očami iných.

Harabin (HN 4. 2. 2018): „Kiska je úžerník a daňový kriminálnik.“ (TV 18. 1. 2019): „... náčelník pozemkovej mafie... kúpil pozemky, vieme aké a vieme, za akú cenu. Od šesťdňového vlastníka, o ktorom tvrdil, že ho nepozná, potom vyšlo najavo, že si tykali.“ Fico (HN 7. 5. 2019): „On je jednoduchý človek, len pochopil podstatu úžery a to, ako zobrať nejaké dane.“ (Trend 3. 4. 2019): „A. Kiska je jeden z najlenivejších politikov, akých som za 25 rokov politickej kariéry videl. On nechce nič iné, iba sa dostať k moci, aby pod koberec pozametal všetky svoje daňové, pozemkové a bohvieaké podvody, ktoré ešte vyjdú na povrch.“

Prípad Kočner

Toto sú hodnoty, ktoré Peter napriek stanovisku šéfa svojej strany uznáva? Očakáva, že smeráci sú z toho istého cesta ako Andrej? Našli sme na vševediacom internete takúto reakciu: „Ak nechceme visieť na šnúrke kotlebových gatí a máme visieť na šnúrke gatí úžerníka, podvodníka, pozemkového mafiána a daňového kriminálnika, to radšej voľme priamo jeho!“

Ach tá demokracia, ach tie vzťahy! Medzitým otvoril ústa akýsi herec Ján (Koleník) a hodnotil vládu, teda aj Petra: „Čo sa týka tých bábok, kým sa po voľbách nevymení celá vláda, stále budeme mať pocit, že sú to len bábky. Výmena premiéra zmenu neznamená. Smer bude pre mňa vždy len Smerom.“ Aj vy sa pýtate, kto je to ten Ján, že takto...?

Nuž zdá sa, že „demokracia“ – a to nielen u nás, ale ako taká – je postavená na vzťahoch všetkého druhu, známostiach, protislužbách a peniazoch, inak povedané, na korupcii, ako nás o tom názorne (aj keď jednostranne) poučuje prípad Kočner. A východisko? Do dňa volieb je ešte ďaleko a všetko môže byť inak.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.