POLÍCIA SR: ZA PROPAGÁCIU A PODPORU VOJNY HROZÍ DOŽIVOTIE!

Polícia SR: Polícia upozorňuje občanov, podľa §417 Trestného zákona, kto za krízovej situácie v úmysle narušiť mier akýmkoľvek spôsobom podnecuje k vojne, vojnu propaguje alebo inak podporuje vojnovú propagandu, potrestá sa odňatím slobody na desať až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie.

Foto SITA/BRANISLAV BIBEL
Dátum 26.02.2022

Príspevok uverejnila Polícia Slovenskej republiky na Facebooku 26.2.2022:

MIMORIADNE SPRÁVY - VYHRÁŽAL SA PREZIDENTKE POPRAVOU, IDE PO ŇOM NAKA
ZA PROPAGÁCIU VOJNY HROZÍ 10-25 ROKOV AŽ DOŽIVOTIE
ŠPECIÁLNE JEDNOTKY SÚ PRIPRAVENÉ ZASAHOVAŤ

Dňa 25.2.2022 vyšetrovateľ NAKA PPZ začal trestné stíhanie a súčasne vzniesol obvinenie osobe P.K. za prečin nebezpečného vyhrážania podľa § 360 ods. 1, ods. 2 písm. b.), e.) Trestného zákona a to na základe vlastnej vyhľadávacej činnosti Národnej kriminálnej agentúry PPZ na základe toho, že obvinený prostredníctvom sociálnej siete Facebook zverejnil svoje video, na ktorom sa verejne a vulgárne vyhrážal prezidentke Slovenskej republiky tým, že ju osobne popraví a to v súvislosti s momentálnou zahraničnopolitickou situáciou, čím u nej vzbudil dôvodnú obavu o život. V predmetnej trestnej veci bola dnešného dňa 26.2.2022 príslušníkmi NAKA PPZ vykonaná domová prehliadka u obvineného. Po menovanom bolo zároveň vyhlásené pátranie.

KOMU HROZÍ DOŽIVOTIE
Polícia upozorňuje občanov, podľa §417 Trestného zákona, kto za krízovej situácie v úmysle narušiť mier akýmkoľvek spôsobom podnecuje k vojne, vojnu propaguje alebo inak podporuje vojnovú propagandu, potrestá sa odňatím slobody na desať až dvadsaťpäť rokov alebo trestom odňatia slobody na doživotie.

ZASAHOVAŤ BUDÚ ŠPECIÁLNE JEDNOTKY
NAKA PPZ sa v súvislosti s vojnovým konfliktom na Ukrajine bude primerane zaoberať vyhľadávaním takejto trestnej činnosti na internete. V prípade, že takéto konanie zistí, nekompromisne a rázne voči takýmto osobám zakročí. A to aj za použitia špeciálnych jednotiek PZ.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.