PUTIN: POTOPÍME A ZOSTRELÍME VŠETKO, ČO PREKROČÍ NAŠE HRANICE

Štefan Gombík, podpredseda PSN: Ujo spoza Veľkej mláky upozorňoval Rusov, že sa svojimi vojskami sa priblížili na vzdialenosť 150 km od ukrajinských hraníc. Neprekáža mu však, že Ukrajina svojimi vojskami vykonáva ostré bojové operácie 25 km od hraníc RF aj s dodanými zbraňami z USA a iných štátov NATO.

Foto SITA/AP
Dátum 27.11.2021

Po návrate z veľkej okružnej cesty po USA, Moskve, Kyjeve, a späť do Berlína,  sa dosluhujúca kancelárka  márne snažila zvládnuť situáciu na domácej politickej scéne, a pre CDU, ktorú viedla dlhé roky, je to veľké... Nie je predpoklad, že Nemecko bude mať novú vládu do konca roka 2021, a to bude starému vedeniu vyhovovať. Ale i napriek tomu sa kancelárka vybrala na ďalšiu okružnú cestu a „komunikovala“ na Strednom východe v Turecku a v Glasgowe na Summite G20, kde sa „riešili“ otázky... Je málo pravdepodobné, že obe jej okružné cesty boli iba zdvorilostné – rozlúčkové návštevy. Pozrime sa na to najdôležitejšie, čo sa za krátky čas začalo diať a stupňovať v strednej a východnej Európe:

Po návšteve vo Washingtone, Moskve a Kyjeve sa zaktivizovali ukrajinské ozbrojené sily a začali akcie na východe Ukrajiny.

Po návšteve Stredného východu a Turecka sa zjavne zintenzívnili bojové akcie v Sýrii, následne zahynuli vojaci, dôstojníci a ruský generál (už druhý). Odpoveď  Ruska na tieto aktivity, a to voči všetkým, nenechá na seba dlho čakať.

USA začali vojenské cvičenie 6. flotily v Stredozemnom mori, jednu vlajkovú loď presunuli do Čierneho mora, následne aj druhú (obe veľmi významne vyzbrojené),  a tiež jeden tanker.

Štefan Gombík, podpredseda PSN: 

 

Vyhlasuje sa, že proti veľkému  a „agresívnemu“ Rusku treba postupovať jednotne, vytrvalo a dôsledne. Tomu treba zakázať cvičiť vlastné vojská na vlastnom území, cudzie vojská však môžu cvičiť tesne pri hraniciach Ruska, nacvičovať obranu i útok. To je nazývané zadržiavaním ruskej agresie.

ČÍTAJTE TIEŽ: GENERÁL VESTENICKÝ: RUSKO JE MIERONOSNÝ PRVOK SVETOVEJ CIVILIZÁCIE

Lode 6. flotily v Čiernom mori sa priplavili až k hraniciam RF, výzvedné lietadlá USA lietali v blízkosti hraníc RF a stíhačky USA schopné niesť jadrové zbrane leteli k hraniciam RF na vzdialenosť 100 km. Čím je vzdialenosť 100 km pre nadzvukové lietadlá? Za koľko minút ju prekonajú, a navyše, sú na ich palube jadrové zbrane ako bomby, alebo rakety?! Čitateľ si iste odpovie sám. To bola naozaj obrovská provokácia. Ako to má vyhodnotiť ten, kto sa bráni? Má ich zostreliť, alebo...

ČÍTAJTE TIEŽ: LEYENOVÁ: S RUSKOM TREBA JEDNAŤ Z POZÍCIE SILY!

Prieskumné lety vojenských lietadiel a plavba vojenských lodi v tesnej blízkosti hraníc RF na Kamčatke, Ďalekom východe v Baltickom mori a v Čiernom mori a určite i zo satelitov na obežných dráhach vo vesmíre. Bola to len provokácia s prieskumom? Asi nie. Bol to nácvik možného útoku a zachytávanie reakcií a úkonov pozemných síl, vzdušných síl, vojenských lodí a raketových jednotiek RF.

Boli  pri tom ostatné štáty NATO vrátane Rumunska, Bulharska... 

V prieplave Bospor-Dardanely sa akoby náhodou na určitý, a zrejme potrebný, čas „zasekol“ tanker a prieplav bol  nepriechodný.

V  rovnakom čase Poľsko vyprovokovalo krízu s migrantmi na hranici s Bieloruskom a poľskí vrcholoví politici prijímali prísne opatrenia (plot, zátarasy, posilnenie hraníc, ... ), presunuli tam cca 15 tisíc príslušníkov ozbrojených síl a obrnenú  techniku, a to na cca 4 – 5 tisíc hladných, vysilených a uzimených migrantov s deťmi a holými rukami.

Nechal sa počuť aj nemecký spolkový minister vnútra  Seehofer, že Poľsko to nezvládne a na výpomoc pošlú nemeckú políciu.

Spolková ministerka obrany Krampová-Karrenbauerová sa vyjadrila ostrejšie než predtým, a to, že s Ruskom treba jednať z pozície jadrovej sily. No a toto bolo s istotou podporené tichým súhlasom kancelárky, a teda sa to nemôže považovať za prerieknutie či náhodu.

15 000 poľských príslušníkov ozbrojených síl a obrnené vozidlá, uvažovanie o vyslaní tankov na bieloruskú hranicu a nemecká polícia mala byť garantom záchrany Poľska, alebo...

Ujo spoza Veľkej mláky upozorňoval RF, že sa svojimi vojskami priblížila na vzdialenosť 150 km od ukrajinských hraníc, nevadilo, a nevadí mu však, že Ukrajina svojimi vojskami vykonáva ostré bojové operácie 25 km od hraníc RF aj s dodanými zbraňami z USA a iných štátov NATO.

Ujovi dokonca nevadilo a nevadí, že minister zahraničných vecí USA sa vyjadril, že USA dodajú Ukrajine smrtonosné zbrane (nemohlo to byť bez jeho vedomia), a  najprv traja a potom vyše desiati senátori ho vyzývali, aby poskytol účinnú pomoc Ukrajine.

Ozbrojené sily Ukrajiny postavili tanky a ťažké zbrane do blízkosti obytných domov a domov obyvateľov na dedinách, viedli a vedú paľbu z týchto zbraní s myšlienkou, že druhá strana konfliktu na nich nebude strieľať, lebo by zabila civilných obyvateľov, a ak bude, tak zabije iba občanov ruskej národnosti žijúcich na východe, resp. donúti ich k úteku do RF. To je „ vysoko humánne“ vedenie bojov pod taktovkou ... a s heslom - na východe Ukrajiny nastolíme „demokraciu a slobodu“.

Opäť sa rozhorel oheň na Azerbajdžansko – Arménskej hranici,  kde si Ankara zohrieva polievku,  v Afganistane vykonali vojenskú prehliadku so zbraňami, ktoré tam zanechali USA pri „rýchlom“ odchode. A je to!  Predtým Taliban bojoval samopalmi, guľometmi a výbušninami, teraz má aj obrnené vozidlá vrátane tankov, delostrelectvo, vrtuľníky, iné lietadlá a zbraňové systémy. I tak sa dajú vykonať dodávky zbraní a tí,  čo budú ohrození, nech sa bránia. RF preventívne vošla ozbrojenými silami do štátov susediacich s Afganistanom.  Oheň teda začal plápolať  i tu.  Moldavsko  pod novým vedením a na čele s prezidentkou veľmi intenzívne koketuje  so západnými štátmi a NATO. Teda keď „kúriť“,  tak dookola, lebo ide zima... ,

Veľká Británia sa vyjadrila, že pošle na Ukrajinu 600 dobre vycvičených vojakov aj s bojovou technikou pre Prípad „ruskej invázie“, francúzsky prezident tiež odsúhlasil vyslanie dobre vycvičených vojakov v počte do 600.

Vojenské ohníky a ohne začali horieť okolo celej... a tí, čo do nich prikladajú palivo, čakajú na vlastný profit.

V  Lotyšsku začalo pri hraniciach s RF a Bieloruskom vojenské cvičenie.

Jens Stoltenberg ako vedúci predstaviteľ NATO vyhlásil, že chýba konsenzus vo veci vstúpenia Ukrajiny do NATO, to akoby vyzýval, aby sa členovia NATO zjednotili v otázke vstupu – prijatia Ukrajiny do tejto vojenskej organizácie.

Neohlásená návšteva riaditeľa CIA v Moskve a jeho rozhovor s kolegami v RF.

Nasledoval telefonický rozhovor ruského prezidenta Putina s riaditeľom CIA asi na žiadosť jeho ruských kolegov, pretože prezident RF nemal na neho čas,

Putin vyhlásil -  potopíme a zostrelíme všetko, čo prekročí naše hranice.

Udiali sa i iné „huncútstva“, ale myslíme si, že tento výpočet je postačujúci na porozumenie viacerým skutočnostiam.

Potom nastalo akési ticho, hlavne malí pinčlíci zo štátov Lotyšsko, Slovensko, Litva, Česko a Estónsko prestali brechať, asi majú mokrý plyn v nohaviciach, jednak z toho, čo sa deje v oblasti vojenskej, ale i energetickej, a tak  ticho sedia pri svojich búdkach.

Ako sme už uviedli, po návšteve na Strednom východe, v Turecku a po zasadaní G 20 v  Glasgowe sa výrazne zintenzívnili  vojenské aktivity 6. vojenskej námornej flotily USA a členov NATO, tiež vojenské a lietadlové operácie v Baltskom mori, pri Kamčatke, na Ďalekom východe a následne sa hlavne rozšírili, zosilneli a vyostrili bojové operácie ukrajinskej armády na východe Ukrajiny. To nie je náhoda! Celá akcia, ako sme ju opísali, vyzerá , ako keby sa vlci zo všetkých strán rozostavili okolo košiara a zavýjajúc čakajú na reakciu majiteľa košiara a jeho obranných prostriedkov.

Po roku 2014 - 2015 migranti prichádzajúci z juhu Európy (niekoľko stotisíc) neboli čísla, ale ľudia a konkrétne osoby, ale v r. 2021 sú migranti prichádzajúci z východu len čísla, ktoré chcú do EÚ, vyspelé štáty EÚ majú na nich iný pohľad, pretože to neorganizovali, nerobili výberové konanie a nikto na nich zo západných štátov nezarobil. Tancovačky, vykrikovanie o tom, kto je zodpovedný za to rinčanie zbraňami, sú len vlčími kúskami okolo košiara. Rusku a Bielorusku to dávajú za vinu a kancelárka telefonicky žiadala prezidenta Putina o vykonanie  nápravy. Putin im odpovedal, že za všetku migráciu sú zodpovední sami, pretože svojimi vojenskými a inými akciami v severnej Afrike, Sýrii a v strednej Ázii donútili občanov hľadať bezpečné útočisko.

Poľsko, Lotyšsko a Litva kvôli migračnej kríze na hraniciach s Bieloruskom zvažujú a konzultujú aktiváciu článku  4 Zmluvy o Severoatlantickej aliancii (ohrozenie celistvosti a nezávislosti člena aliancie). Takto sa vyjadril predseda vlády Poľska a 13.11.2021 údajne  o tomto jednal s predsedami vlád uvedených štátov. Zároveň povedal, že sú potrebné konkrétne kroky a zapojenie celej aliancie. Nestačí 15 000 príslušníkov ozbrojených síl Poľska s obrnenými vozidlami, nemeckou políciou, poľskou políciou a iné prostriedky, na 4 – 5 tisíc migrantov vyzbrojených hladom, zimou, deťmi a možno palicami z lesa. Možno naši severní „bratia“ dopredu počítajú s prienikom ozbrojených „migrantov“ na Východ.

Uvidíme a budeme počuť, čo ešte vymyslia vodcovia Poľska, veď od 11. – 12. storočia už toho v strednej slovanskej Európe vymysleli a vykonali dosť.

A nakoľko nová vláda v Nemecku s novým kancelárom je zatiaľ v nedohľadne, dosluhujúca kancelárka bude... Už v Glasgowe pri stretnutí s veľkým Ujom Joe žiadala o radu a pomoc ako sa brániť proti Rusku v energetickej oblasti, i keď predtým presviedčala Západ, že plyn je pre Nemecko (domácnosti a podniky) veľmi potrebný, ale certifikácia NORD STREAM II. niekde zamrzla, tlačia ju k tomu aj niektoré spolkové republiky Nemecka a podniky. V poslednej dobe sa tiež hlási o účasť v certifikácii tohto plynovodu aj Ukrajina, i keď s týmto plynovodom nemá územne, technicky ani inak nič spoločné. Od 15.11.2021 je tiež známe, že táto stavba plynovodu musí byť zosúladená s nemeckým obchodným právom, čo dlhý čas pred ukončením nikto „nevedel“, nenastolil  tento problém a pod. Keď kancelárka odchádzala za Veľkú mláku, prekvapivo pozitívne sa vyjadrovala k otázkam plynovodu, až to vzbudzovalo pocit, že prekvapenie ešte len príde. Potom v Glasgowe požiadala Veľkého uja o pomoc v tomto smere a ten zrejme nelenil. A je to ako v tej rozprávke pre deti. Aké prekvapenia ešte čakajú túto stavbu? Je predpoklad, že bez problémov to zaručene nebude. Jeden z nich je už na svete, a to, že niektorým podnikom a organizáciám Ukrajiny už bola odsúhlasená účasť na certifikácii, bez práva veta. Hry s plynom a blížiacou sa zimou môžu mať nepredstaviteľné následky.

(Autor je podpredseda politickej strany Práca slovenského národa, www.psn.sk)

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.