ŠÉF POĽSKEJ DIPLOMACIE: VOJACI NATO UŽ SÚ NA UKRAJINE!

Poľský minister zahraničných vecí Radosław Sikorski sa poďakovať zástupcom tých krajín, ktoré sa rozhodli pre riziko a poslali svojich vojakov na Ukrajinu.

Foto SITA/AP
Dátum 11.03.2024

Na konferencii pod názvom „25 rokov poľského členstva v Severoatlantickej aliancii", ktorá sa uskutočnila 8. marca, sa poľský minister zahraničných vecí Radosław Sikorski vyjadril, že vyslanie vojsk už nie je len myšlienka, ale skutok, ktorý sa odohráva. Informuje o tom  portál topky.sk, ktorý túto informáciu získal z poľského portálu Wiadomości."Vojaci NATO už sú na Ukrajine. Chcel by som veľmi poďakovať zástupcom tých krajín, ktorí sa rozhodli pre takéto riziko. Oni vedia, ktorí to sú," povedal. 

Ruské vyjadrenie na seba nenechalo dlho čakať. Hovorkyňa ruského rezortu diplomacie Maria Zacharova povedala, že už to nemohli viac skrývať. Podpredseda ruskej Štátnej dumy a člen hornej komory parlamentu, Konstantin Kosačev uviedol, že Sikorského slová nie sú žiadnou neznámou ani novým objavom. Je to verejné tajomstvo. „Všetka zodpovednosť za smrť Ukrajincov a personálu západných krajín padne na plecia NATO," povedal Kosačev. 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.