SLOVENSKO PATRÍ V BOJI PROTI PANDÉMII K NAJHORŠÍM NA SVETE - ČAPUTOVÁ SA TO ROZHODLA ZMENIŤ

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa rozhodla obísť premiéra Igora Matoviča a ministra zdravotníctva Mareka Krajčího a naplánovala si stretnutie v prezidentskom paláci s odborníkmi a vedcami, ktorí jej majú pomôcť vyriešiť situáciu na Slovensku. 

Foto TASR
Dátum 16.02.2021

Slovenská republika obsadila smutné prvé miesto na svete v počte úmrti na COVID-19 za obdobie sedem dní. Nemocnice a kremátoria nestíhajú a každý deň hlásia množstvo nových prípadov. Vláda dostáva čoraz viac správ od samospráv, že končia s plošným testovaním a odmietajú sa podieľať na ďalších kolách. Predseda vlády Igor Matovič však stále opakuje svoj názor, že plošné testovanie má zmysel a funguje. 

Podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího je najväčším problémom britský variant koronavírusu, ktorý mal celú situáciu výrazne skomplikovať a preto nezaberá ani lockdown. Analytici však tvrdia, že lockdown nefunguje preto, lebo sme ho zaviedli ako jedna z posledných krajín v Európe. 

"Prísny lockdown znamená, že by mali byť všetci doma a hýbať sa mali len naozaj ľudia z nevyhnutných infraštruktúr, avšak hýbali sa skoro všetci. Stavbári, priemysel, doprava, nezbedníci, testovačky, to však nemá takto vyzerať, toto nie je lockdown", tvrdia analytici z Dáta bez pátosu. 

Krajčí tvrdí, že ešte musíme počkať ako sa situácia vyvinie. Mnohí však tvrdia, že je bezradný a stratený. Do úvahy prichádza aj pomoc z Európskej únie.  

 

Prezidentka SR Zuzana Čaputová však odmietla čakať a zavolala si do prezidentského paláca odborníkov a vedcov Borisa Klempu, Pavla Jarčušku, Alenu Koščálovú, Pavla Čekana, Richarda Kollára, Alexandru Bražinovú a Petra Visolajského.

Pavol Čekan tvrdí, že chce počuť ako to je naozaj v prvej línií a aký je skutočný stav nemocníc. 

Prezidentka bude mať tlačovú konferenciu dnes, 16.2.2021 o 16:30. 

Zdroj

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.