SVET SA SMEJE Z AMERICKÝCH VOJAKOV: NECHTIAC VTRHLI DO TOVÁRNE PLNEJ CIVILISTOV

VIDEO: V rámci tréningových manévrov NATO vtrhli vojaci americkej 173. výsadkovej brigády omylom do továrne plnej civilistov, kde sa vyrába slnečnicový olej. Vystrašení pracovníci boli v šoku, lebo vojaci na nich mierili zbraňami. 

Foto TASR/AP
Dátum 03.06.2021

Americké veľvyslanectvo v Sofii sa muselo ospravedlniť bulharskému podnikateľovi, ktorého spoločnosť vyrába slnečnicový olej. Do jeho firmy totiž z ničoho nič vtrhli americkí vojaci, ktorí tam nemali čo robiť. 

Ako informuje The Guardian, majiteľ továrne v Bulharsku napokon uviedol, že podal žalobu na osoby zodpovedné za incident. V rámci manévrov NATO vojaci americkej 173. výsadkovej brigády totiž omylom vstúpili pri cvičení na opustnom letisku do objektu, ktorý nebol určený na výcvik. V budove sa v tom čase mali nachádzať aj civilisti. Americká armáda tvrdí, že počas tejto nešťastnej situácie nedošlo k žiadnej streľbe. 

„Je absolútne neprijateľné, aby bol život a pokoj bulharských občanov ohrozený vojenskými jednotkami, či už ide o bulharské, alebo zahraničné ozbrojené sily,“ cituje bulharského prezidenta The Guardian.

Americké veľvyslanectvo tvrdí, že omyl dôsledne vyšetrujú a budú sa snažiť podobným incidentom v budúcnosti zabrániť. Nešťastný zásah zachytili kamery a video tak obletelo celý svet. 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.