SZIJJÁRTÓ ODKÁZAL EUROKOMISÁRKE JOUROVEJ, ŽE TRPÍ HUNGAROFÓBIOU!

Maďarský minister Péter Szijjártó označil za "vážnu inzultáciu", že Jourová by zrušila právo veta na summitoch Európskej únie v zahraničnopolitických a bezpečnostných otázkach, pretože podľa jej vyjadrenia nie je férové, aby 3,5 milióna voličov maďarskej vládnej strany Fidesz mohlo blokovať rozhodnutia týkajúce sa 460 miliónov ľudí.

Foto SITA/AP
Dátum 22.03.2024

Podpredsedníčka Európskej komisie (EK) pre hodnoty a transparentnosť Věra Jourová trpí ťažkou hungarofóbiou, vyhlásil v piatok šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó pre komerčnú televíziu ATV v súvislosti s najnovšou kritikou Maďarska zo strany Jourovej. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

Maďarský minister označil za "vážnu inzultáciu", že Jourová by zrušila právo veta na summitoch Európskej únie v zahraničnopolitických a bezpečnostných otázkach, pretože podľa jej vyjadrenia nie je férové, aby 3,5 milióna voličov maďarskej vládnej strany Fidesz mohlo blokovať rozhodnutia týkajúce sa 460 miliónov ľudí.

"Jourová už v posledných rokoch potvrdila, že trpí ťažkou hungarofóbiou a na maďarský ľud sa pozerá jednoducho zvrchu," reagoval Szijjártó, ktorý pripomenul, že práve Jourová predtým označila maďarskú demokraciu za "chorú demokraciu". Šéf maďarskej diplomacie zdôraznil, že ľudia v Maďarsku volili demokraticky a vláda zastupuje maďarský ľud. Spochybňovanie práv maďarského ľudu a demokratického fungovania politického systému je podľa neho vážnou urážkou.

"S Jourovou, ako podpredsedníčkou EK sa rozlúčime za pár mesiacov. Za svoje výkony v posledných rokoch by sa mala hanbiť," poznamenal Szijjártó, podľa ktorého EÚ je v oveľa horšom stave ako v čase nástupu Komisie, pričom toto zhoršenie možno pripísať aj Jourovej.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.