TALIANSKO – GRAZIE PUTIN

Dante Cattaneo: Kto poslal pomoc? Merkelová, Macron, Európa – nie Rusko a Vladimír Putin

Foto AP
Dátum 23.03.2020

Tridsaťšesťročný taliansky regionálny politik Dante Cattaneo z provincie Lombardsko, zástupca starostu obce Ceriano Laghetto neďaleko Milána na sociálnej sieti Facebook poďakoval Vladimírovi Putinovi za pomoc, ktorú prezident Ruskej federácie poskytol Taliansku pre uľahčenie zvládanutia situácie s koronavírusom, ktorý zastavil život v celom Taliansku.

Ruské ministerstvo obrany v sobotu 21. marca 2020 oznámilo, že plánuje do Talianska poslať svoje tímy zdravotníkov a dezinfekčné potreby, aby krajine pomohlo v boji proti šíreniu nového koronavírusu. Dohoda o vyslaní vojenského zdravotníckeho personálu a materiálnej pomoci do Talianska bola dosiahnutá počas telefonického rozhovoru, ktorý v sobotu absolvovali ruský prezident Vladimir Putin a taliansky premiér Giuseppe Conte. 

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že jeho dopravné lietadlá sú pripravené do Talianska prepraviť osem tímov zdravotníkov spolu s rôznym zdravotníckym materiálom a dezinfekčnými prostriedkami.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu telefonoval so svojím talianskym kolegom Lorenzom Guerinim, podľa ktorého je Taliansko pripravené prijať ruské lietadlá s tímami zdravotníkov a vybavením od nedele.

Sľub sa pred niekoľkými hodinami stal skutočnosťou do Talianska priletelo 10 lietadiel so 100 virologickými lekármi, 8 brigádami lekárov a zdravotných sestier a zdravotníckym zariadením.

Taliansky politik Dante Cattaneo sa vo svojom facebookovom statuse pýta: „Kto poslal pomoc? Merkelová, Macron, Európa – nie Rusko a Vladimír Putin, preto mu patrí Grazie – Ďakujem“, uzavrel svoje vyhlásenie regionálny politik z provincie Lombardsko.

K ruskému tímu sa dnes pridali aj odbodníci z Kuby, ich tím pozostáva z 36 lekárov, 15 zdravotníkov a jedného administrátora. Ako v pondelok informoval spravodajský portál France Info, kubánski lekári budú pôsobiť v Lombardsku, ktoré je epidémiou postihnuté najviac zo všetkých talianskych regiónov. Tridsiati z nich sa na výzvu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) v roku 2014 zapojili do boja proti ebole v krajinách západnej Afriky.

Zdroj: https://www.facebook.com/cattaneodante/

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=3IsyEMDjk2M&feature=emb_logo

 

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.