VLÁDNE NOVINY MILIONÁRA Z TRNAVY

Komunisti boli amatéri v porovnaní s Matovičovou propagandou, ktorú chystá jeho vláda

Foto TASR/MARTIN BAUMANN
Dátum 26.04.2020

Programové vyhlásenie Matovičovej vlády je presne také, ako jeho tlačové konferencie. Nekonečné a o ničom. Každý, kto si tých 121 popísaných bezobsažných strán s polepenými heslami a úvahami z rôznych dôvodov prečítal, musel trpieť ako kôň s kolikovou... Už na strane šesť ma zaujala nesmierne zásadná, pre celé Slovensko bojujúce proti koronavírusovej epidémií a stojace pred krutou ekonomickou i sociálnou krízou, najvýznamnejší záväzok koronovanej vlády. V kapitole Otvorené a transparentné vládnutie som našiel túto vyhrážku: „Vláda SR zabezpečí pravidelné informovanie občanov SR prostredníctvom doručovania bezplatných informačných novín do domácností, ktoré budú obsahovať odpočet činnosti jednotlivých ministerstiev.“  No S Pánom Bohom!

Matovičov smog

Ešte mám v živej pamäti, ako sa minulá vláda a podporou ochranárskych združení a tretieho sektora pustila kampaňovito do znižovania až odstránenia informačného smogu vo verejnom priestore. Ešte v roku 2018 zmizlo mnoho nelegálnych bilboardov hyzdiacich krajinu popri diaľniciach, štátnych cestách aj v intravilánoch obcí a miest. No a teraz si odrazu milionár z Trnavy Igorko spomenul, ako si pred časom inzertným biznisom zarobil svoj prvý milión, ktorým vlastne vykročil v roku 2010 do politiky... Ako inak - neštandardne. Pripomeňme si, že zakladajúca štvorica trnavských aktivistov s označením „Obyčajní ľudia“ sa do parlamentu dostala vďaka Richardovi Sulíkovi, ktorý ich zaradil na posledné priečky kandidátky Slobody a Solidarity. A oni „obyčajní“ a úplne neznámi sa odrazu neobyčajne prekrúžkovali až do NR SR. Igor Matovič totiž vlastnil sieť reklamných regionálnych novín, distribuovaných v 1,5 miliónovom náklade do schránok po celom Slovensku. Väčšina z nás ich vnímala ako obyčajné plátky plné inzerátov, ktoré sme vyhadzovali alebo podkurovali nimi v kachliach, v krbe či posúvali deťom do školského zberu. 39 rôznych regionálnych novín ako Trnavsko, Bratislavsko a podobne. V nich si Matovič so spoločníkmi začali robiť veľkorysú predvolebnú kampaň a v takýchto novinách reklamným priestorom splácali „dlžobu“ aj saskárom... Na zadnej strane novín sa „obyčajný človek“ Igor Matovič prihováral voličom a získaval pozornosť vyhrážkami, že pôjde Mečiarovi, Slotoví aj Ficovi po krku. Pochopiteľne, na mnohých jednoduchých - obyčajných ľudí nevyberavá rétorika kočiša v krčme štvrtej cenovej skupiny zabrala už vtedy. „Pallo myllo vella umyvalla“... Igor jej ostal verný dodnes. A tak sa z Obyčajných ľudí - z Igora Matoviča, jeho bratranca Jozefa Viskupiča (dnes trnavský župan), Eriky Jurinovej (dnes šéfka žilinského VÚC) a z Martina Fecka (št. tajomník ministerstva pôdohospodárstva) - stali v roku 2010 poslanci NR SR.

Pre koho plánuje kšeft?

Teraz, v roku 2020, nastala sľubovaná zmena! Informačný smog sa z verejného priestoru presunie priamo z Úradu vlády do našich schránok a do domácností. Na základe čoho chce ale vláda SR vydávať a distribuovať 5 a pol miliónom obyvateľov Slovenskej republiky svoj propagandistický samizdat? Také niečo si nedovolili ani komunistickí súdruhovia Biľak, Fojtík i Pezlár. Z akých peňazí, kto a za aké ceny či protislužby si v nich bude kupovať inzerciu? Počin hodný zápisu do guinessovej knihy rekordov alebo na udelenie pulitzerovej ceny. A toto si do Programového vyhlásenia napíše vláda, ktorá vytrubuje do sveta, že chce bojovať proti korupcii. Takéto „inzertné vládne noviny“ budú  - rovnako ako zákon o lobingu, ktorý sa v Matovičovej zlátanine objavil tiež  - len maskovaním a legalizáciou korupcie. Alebo je to prísľub pre dohodenie dobrého kšeftu ďalšiemu budúcemu daňovému podvodníkovi, ktorý si účtovné doklady uloží na povale u svojej babičky?

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.