ZACHRÁŇTE MARKÍZU 2!

Samozrejme, zachraňovať Markízu nejde nik iný ako Adel Ghannam – syn „Anny proletárky“ – Anny Ghannamovej, ktorá telom i dušou v roku 1998 zachraňovala televíziu Markíza a Pavla Ruska. Ďalšími záchrancami sú  Gabriela Kajtárová, Martina Töroková, Viktor Serebryakov a ďalšie televízne „celebrity“.

Foto MIROSLAVA CIBULKOVÁ/TASR
Dátum 20.03.2024

Redaktori súkromnej televízie Markíza, zrejme nepochopili, že pracujú v komerčnej sfére, keď vypisujú otvorený list regulárnym majiteľom televízie a zakladajú odbory, pretože sa im nepáči, že majitelia žiadajú objektívne informovanie a chcú si vo vlastnej firme urobiť poriadky so zamestnancami, ktorých štedro platia. K zakladaniu odborov v súkromnej televízii sa vyjadril na sociálnej sieti exminister Juraj Draxler. „To je krásna tragikomédia! Ľudia z televízie, ktorá sa takmer nikdy nezaujímala o prácu odborárov, zvlášť nie tých z výrobných fabrík, sa zrazu idú sami aktivizovať. Ale nie preto, aby sa tu spravodlivo ponastavovali pracovnoprávne vzťahy (novinári sami prispievajú k chorej štruktúre pracovného trhu, kde veľká časť ľudí pracuje na živnosť), ale prosto si potrebujú vyrobiť dobré politické bodíky u potenciálnych sponzorov. A tak kričia, že idú založiť odbory, lebo im prekáža, že nové vedenie televízie im už neumožňuje takú bohapustú propagandu (ktorá sa robí oveľa ľahšie, ako reálne spravodajstvo), ako doteraz,“ napísal Juraj Draxler.

Samozrejme zachraňovať Markízu nejde nik iný ako Adel Ghannam – syn „Anny proletárky“ – Anny Ghannamovej, ktorá telom i dušou v roku 1998 zachraňovala televíziu Markíza a Pavla Ruska. Ďalšími záchrancami sú  Gabriela Kajtárová, Martina Töroková, Viktor Serebryakov a ďalšie televízne „celebrity“. Juraj Draxler v svojom statuse ďalej uviedol, že zjavne dúfajú, že ich za túto iniciatívu odmení nejaký Globsec a čakajú ich tam o chvíľu teplé fleky. Keď onedlho demonštratívne z televízie odídu. „Môj názor: nech si idú. A čo najskôr. ‚Odboráriʻ,“ napísal exminister Draxler.

Na snímke občania, ktorí prišli pred TV Markízu. Foto: TASR – Miroslava Cibulková, 15. septembra 1998, Bratislava.

Signatári a signatárky – Otvoreného listu rodine Kellnerovcov:

Tento zoznam ani netreba komentovať – títo sú vždy pripravení:

Magda Vášáryová, herečka, bývalá politička a diplomatka
Iveta Radičová, sociologička, premiérka Vlády SR 2010-2012
Fedor Gál, sociológ, líder revolúcie 1989 a spoluzakladateľ hnutia Verejnosť proti násiliu
Martin Bútora, sociológ, politik a bývalý veľvyslanec SR v USA
Peter Bebjak, režisér
Zuzana Kronerová, herečka
Michal Hvorecký, spisovateľ
Vica Kerekes, herečka
Táňa Pauhofová, herečka
Silvia Hroncová, bývalá riaditeľka Opery Národného divadla a Štátnej opery v Prahe a bývalá ministerka kultúry Vlády SR
Miroslav Wlachovský, diplomat, bývalý minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Vlády SR
Peter Weiss, bývalý podpredseda NR SR a veľvyslanec SR v ČR
Boris Zala, bývalý predseda Zahraničného výboru NR SR a europoslanec
Samo Marec, prekladateľ a publicista
Martin Kugla, politológ
Fedor Blaščák, filozof a aktivista, riaditeľ Nadácie otvorenej spoločnosti Bratislava

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.