ZEMAN PODPORIL PELLEGRINIHO V PREZIDENTSKÝCH VOĽBÁCH

Jednou z hlavných tém debaty Miloša Zemana a Petra Pellegriniho boli aj nadchádzajúce prezidentské voľby na Slovensku. „Vyjadril som jednoznačnú podporu kandidatúre Petra Pellegriniho,“ uviedol Miloš Zeman.

Foto SITA/MILO FABIAN
Dátum 02.03.2024

Bývalý český prezident Miloš Zeman po utorkovom stretnutí s premiérmi Maďarska Viktorom Orbánom a Slovenska Robertom Ficom stretol s ďalším slovenským politikom - Petrom Pellegrinim. S predsedom Národnej rady SR Zeman riešil hlavne nadchádzajúce prezidentské voľby na Slovensku, kde kandiduje práve Pellegrini, a tiež budúcnosť V4.

„Bolo to nesmierne priateľské stretnutie ľudí, ktorí majú rovnaké alebo podobné názory a ktorí si vážia jeden druhého,“ povedal po rokovaní bývalý český prezident. Jednou z hlavných tém debaty boli aj nadchádzajúce prezidentské voľby na Slovensku. „Vyjadril som jednoznačnú podporu kandidatúre Petra Pellegriniho,“ uviedol Zeman.

Na otázku, ako vníma budúcnosť Vyšehradskej štvorky, bývalý prezident odpovedal, že v nej vidí budúcnosť a nemyslí si, že je dôvod ju opúšťať. „Vystupovať zo skupiny po názorovej disonancii je krajne nedemokratické, pretože tým sa predpokladá názorová uniformita a tú už sme raz zažili,“ dodal Miloš Zeman.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.