ZLOČINNÝ SYSTÉM VLÁDNUCEJ ŠTVORKOALÍCIE S PREZIDENTKOU A MAINSTREAMOVÝMI MÉDIAMI POCHOVALI SLOBODU A DEMOKRACIU

ODOMKNUTÝ ČLÁNOK: Vláda, ktorá sama seba označuje za „protikorupčnú“, sa podieľa, čerpá i profituje de facto z najväčšieho a najničivejšieho globálneho korupčného podvodného projektu, maskujúceho sa pandémiou.

Foto sita/ap
Dátum 26.12.2021

„Základnou ľudskou slabosťou je, že človek nepredvída búrku, keď je pekné počasie,“ povedal raz Machiavelli. Preto som vyzýval k nenásiliu v jednom z článkov už 15. marca 2021, keď prepukla opakovaná vládna kríza slovenskej vládnej kamarily na čele s jednoročným premiérom Igorom Matovičom. Vedel som si predstaviť, aká radosť a nadšenie prepukne v pandémiou sužovaných a v lockdownami izolovaných domácnostiach po páde trnavského tlčhubu. No tiež som tušil, koľko zloby, nadávok aj nenávisti je nahromadených pod rúškami oklamaných občanov Slovenskej republiky, ktorí (na rozdiel od 8 528 obetí experimentovania, opakovaného testovania, podivuhodných nákupov i vracania vakcín – namiesto účinnej liečby) prežili. Matovič, ktorý prešustroval – ako v pokri – za 12 mesiacov rovnaký percentuálny objem dôvery voličov OĽaNO a 400 miliónov eur verejných zdrojov, odišiel neochotne z čela vlády. No za odmenu ho kabala presunula len o tri stoličky bokom do kresla ministra financií. Hneď nato prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala za premiéra náboženského fanatika Eduarda Hegera. Vybrala si na to príhodný dátum Dňa vtákov, alebo Sviatok bláznov: 1. apríl 2021. Urobila to s jasným zámerom ukázať, kto v tomto štáte transparentne zhasína sviečky nádeje... Čmudiaci knôt s dymom, smerujúcim k predčasným voľbám, pridusila následne prstami zvlhčenými kvapkami potu v kropeničke Ústavného súdu v Košiciach. Spolu s umučeným generálom Lučanským tak zločinný systém vládnucej štvorkoalície s prezidentkou a mainstreamovými médiami pochovali slobodu, demokraciu, vôľu občanov.

Odvtedy počet obetí vzrástol na 13 985 (koniec novembra 2021) a Slovensko prezentovalo už vyše 9-tisíc pozitívnych po PCR testoch denne, tritisíc chorých v nemocniciach! Opäť sme sa neschopnosťou vládnych elít predrali na čelo čierneho svetového peletónu smrti...

Vo víre zla

Môže sa pri tomto všetkom niekto čudovať a spochybňovať dôvody aj potrebu verejných masových protivládnych protestov obyvateľstva? Veď už ide o život nás všetkých. Elita na čele štátu sa pred utopením v kruhu vlastného víru zla chytala a chytá čohokoľvek a všetkého. Najskôr zaviedla – namiesto našívania žltých hviezd – používanie mediálnych nálepiek ako „popierači“, „antivaxeri“, vyhodila zbytočne na provakcinačnú kampaň a na očkovaciu lotériu v RTVS desiatky miliónov. Keďže to nepomohlo, označila vinníkov. Za všetko môžu Kotleba, Fico a Pellegrini! Celkom určite aj za tú pohromu, čo s padajúcim lístím tohtoročnej jesene prišla v najviac zaočkovanom štáte na svete – britskom polostrove Gibraltár – a vo vysoko preočkovaných štátoch, medzi ktoré patria Izrael, Dánsko, Rakúsko, Taliansko či Nemecko. Nepomohlo volanie po otvorení necenzurovanej verejnej diskusie o všetkých aktuálnych súvislostiach pandémie, vakcinácie, o zásadách prevencie ani o cestách účinnej liečby. Neoboľševici cenzurujú všetko. Nepomohlo ani odvolávanie premiéra Hegera, nepodarilo sa odvolať ani Kolíkovú, Sulíka či ministra vnútra Mikulca v parlamente. Ako by aj mohlo, keď u nás po strate svedomia poslancov a po potrate zdravého rozumu v koaličných kluboch prestala de facto fungovať parlamentná demokracia?

Očkovací propagandisti

Opozícia preto novým podaním zosilnila tlak na iniciovanie referenda. „Je to hra o záujem o referendum. Je to nezodpovedné, keďže to rozviruje vášne,“ povedala prezidentka Čaputová, ktorá Ficove kroky berie aj ako útok na svoju osobu. „Veľmi odporúčam, aby v budúcnosti ktokoľvek, kto bude chcieť pre ľudí pripraviť otázky do referenda, prosím, konzultujte to s právnikmi,“ dodala. Pritom všetkým nám – súdnym a zodpovedným obyvateľom malého štátu pod Vysokými Tatrami – je jasné, že pravé dôvody nespokojnosti aj fatálnych výsledkov Hegerovej vlády je úplné zlyhanie vecnej a pluralitnej odbornej diskusie u nás. Do médií (vrátane verejnoprávnych) sú pretláčaní iba podkutí očkovací propagandisti s jednostranným a koordinovane prikázaným názorom. Ich podozrivou finančnou motiváciou sa však zatiaľ nik z kompetentných ani NAKA nezaujíma.

S blížiacim sa termínom výročia novembra, pri vysokom počte ohlásených demonštrácií a protestov rástla i nervozita kabinetu. Úmerne rastúcim preferenciám opozičných strán. Posledný novembrový prieskum agentúry AKO nameral Pellegriniho Hlasu-SD 18,5 percenta a tretiemu Ficovmu Smeru-SD 13 percent. Na druhej priečke medzi nimi bola Sulíkova SaS, ktorú by vraj volilo 13,6 percenta opýtaných, Matovičovo OĽaNO už len 9,7 percenta. Množiacu sa (už 11-člennú) „rodinku“ multiotecka Kollára s 6,8 percentami hlasov preskočilo Progresívne Slovensko, ktoré má 8,7 percenta. Do parlamentu by sa ešte mohli dostať Republika a KDH, ktoré tesne prekročili päťpercentnú hranicu. „Deväťdesiat percent národa túto vládu nechce. A vy, pani prezidentka, namiesto toho, aby ste dali ľuďom šancu vyjadriť svoj názor, označujete opozíciu a mňa za hlavný problém Slovenska,“ uzatvoril predseda Smeru-SD Robert Fico svoj odkaz vo videu, ktoré vyhotovil ako reakciu na Čaputovej vystúpenie v súkromnom rádiu, ktorým len potvrdila, že nespája, no stále viac a viac rozdeľuje spoločnosť.

Agresivita policajtov

Po nemecky sa kladivo povie Der Hammer. Čarom nechceného (alebo za náhodu?) možno považovať fakt, že od strachu spotený, opakovane odvolávaný minister vnútra Roman Mikulec vymenoval na jeseň za nového dočasne povereného prezidenta Policajného zboru Štefana Hamrana. Pellegrini (po náznakoch „kompra“) stíchol, čo náležite využil rozbehnutý bývalý trojnásobný slovenský premiér Robert Fico a prezidentku i celú vládu vyzval, aby riešili súčasné problémy v štáte. „Pracujte! Robte tlačovky, vysvetlite agresivitu policajtov, vysvetlite násilie na uliciach! Povedzte, ako chcete riešiť problémy, do ktorých ste tento štát dostali!“ Predseda Smeru-SD zároveň zdôrazňuje, že referendum je riešenie demokratické, nie násilné. Pripomenul aj protesty organizované jeho stranou, ktoré podľa jeho názoru prebiehajú slušne a pokojne. Zároveň vyzýva všetkých protestujúcich, ale aj ďalších nahnevaných, sklamaných ľudí zo súčasnej situácie, aby sa „držali na uzde, aby pokračovali v slušných protestoch“. Napriek tomu, že väčšina dovtedajších zhromaždení bola niekoľkokrát masová, chýbala im pedantná príprava, efektívna réžia i strhujúci rečníci, osobnosti, ktoré ľudia poznajú, veria im, a také, čo dokážu viac ako na emóciách stavať svoje vystúpenia na faktoch o pochybeniach vlády, na argumentoch a neboja sa svoju kritiku priamo zacieliť. No aj tak sa ich establishment pred 17. novembrom veľmi obával. Lebo už neboli zvolávané do uzatvorených a ľahko kontrolovateľných priestorov amfiteátrov... Ulice, námestia, voľné priestranstvá. To sú miesta, kde sa k organizátorom môžu ľahko a spontánne pridať aj váhavci, prizerajúci sa, náhodní okoloidúci, ale dostatočne nahnevaní aj oklamaní. Neoboľševici v Hegerovej vláde plagiátorov a podvodníkov si ešte dobre spomínajú, ako to všetko robili oni proti Ficovmu kabinetu – nedlho po Kuciakovej vražde v roku 2018 a 2019. Veľavravný je v tomto smere uniknutý sledovací spis Apache, dokazujúci tiež to, ako vtedajší opoziční – dnes vládnuci – politici pripravovali na Slovensku prevrat...

Liečba obuškami

Bolo prekvapujúce, no desivé vidieť a počuť z mainstreamových médií – len deň pred výročím „nežnej revolúcie“ – strašiť a vyhrážať sa občanom Slovenska ústami najvyšších ústavných činiteľov. S mimoriadnym prejavom vystúpila prezidentka Zuzana Čaputová aj ministerský predseda Eduard Heger. V podobnom duchu sa vyjadrili aj Boris Kollár, minister obrany Naď i vnútra Mikulec. Liberálna Sulíkova strana SaS vydala stanovisko: „Hoci aj spomienka na November ’89 nám ukazuje, že sloboda nie je nič samozrejmé, mnohí k nej dnes pristupujú s ľahkovážnosťou a prekrúcajú základnú rovnicu, že moja sloboda sa končí tam, kde obmedzuje slobodu druhého. Až príliš často vidíme, že niektorí ľudia využívajú svoju slobodu na vyvolávanie agresivity a podporovanie nenávisti.“ Takto povzbudený policajný prezident Hamran s napoleonovským komplexom zarachotil zbraňami a odhodlal sa k verejnému odkazu údajne „rozzúreným“ občanom, ktorých sa rozhodol preventívne liečiť obuškami. Verejne potvrdil, že žijeme v policajnom štáte. „Polícia bude pripravená uplatniť opatrenia voči tým, ktorí si tento deň a demokraciu budú vysvetľovať po svojom,“ zdôraznil a ubezpečil, že polícia urobí všetko pre to, aby bol priebeh 17. novembra dôstojný a slušný. „Ak bude narušený verejný poriadok, polícia bude robiť všetky opatrenia, aby bol obnovený, a budeme nekompromisne zasahovať,“ uviedol dočasne poverený šéf policajných ťažkoodencov. Úplne odlišné správy sme zachytili z Rakúska, kde polícia aj armáda vyhlásila, že „na proteste nepôjde proti vlastnému národu“. Niečo podobné sa udialo v Taliansku, kde carabinieri protestovali spolu s demonštrantmi. No televízie s licenciou (žiaľ, aj tá zo zákona) hanebne prisluhovali a s obľubou ukazovali tvrdé zásahy obrnených policajtov proti výtržníkom. Pozornému divákovi neuniklo, že v použitých záberoch vysielatelia klamali a podvádzali účelovo použitými zábermi aj zo zákrokov proti futbalovým chuligánom a extrémistom. Právom si vyslúžili označenie „popieračov“ a „potieračov“ odporu proti tejto vláde.

Vláda kašle na ľudí

Napriek výstrahám, odrádzaniu a pandemickým opatreniam prišli na protivládne protesty desaťtisíce demonštrantov. Smer-SD zvolal „svojich“ pred parlament, kde už bolo nachystaných množstvo ozbrojených policajtov. Napriek tomu Robert Fico reagoval pokojne a s nadhľadom: „Nebudeme im to vyčítať, chceme len odkázať Hamranovi a ušatému Mikulcovi, že my sme slušní a demokratickí ľudia. Súčasná vláda sa úplne vykašľala na ľudí! Za toto sme štrngali v roku 1989? My potrebujeme hlavu štátu, nie dobre platenú dekoráciu! Ak bude Čaputová takto pokračovať, skončí ako Andrej Kiska.“

Hlas-SD Petra Pellegriniho sa prihováral novinárom a protestujúcim, ktorí sa sústredili pred oknami Grasalkovičovho paláca. „Je hanba, že 32 rokov po Novembri sa ľudia márne domáhajú svojho základného ústavného práva. Vyzývame preto pani prezidentku, aby tak, ako prejavila starosť o ústavnú čistotu referenda, dnes prejavila starosť o právo pol milióna občanov Slovenskej republiky, ktorí o toto referendum právoplatne požiadali. Vyzývame vládu, aby bezodkladne podala do legislatívneho procesu zmenu ústavy, ktorá referendum umožní. Po uplynutí polročnej lehoty už nie je priestor na žiadne ďalšie výhovorky,“ povedal líder strany a poslanec Národnej rady SR Peter Pellegrini. Obáva sa, že spoločnosť sa dočká ďalšieho hnevu a sklamania u ľudí, ak im nebude umožnené vyjadriť svoj postoj v referende.

Profit z podvodu

Najväčší protest sa konal na Šafárikovom námestí, kam občanov cez sociálne siete zvolalo hnutie Republika. „Po zmarenom referende zostala už len ulica, ktorá sa nesmie dať umlčať ani znechutiť aroganciou moci.“

Kotlebovci protestovali ako poslední o 16. hodine pred parlamentom. Šéf ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba prišiel na pódium v maske a symbolicky si ju strhol s tým, že vláda núti ľudí nosiť masky, ale „my žiadne masky nosiť nebudeme!“. Napriek tomu, že protesty prebiehali organizovane a slušne, bez násilností, proamerická Markíza opäť nesklamala! Tisíce, možno aj desaťtisíce ľudí na protestoch nazvala hŕstkou násilníkov! Aj ostatné mainstreamové médiá sa viac venovali zopár agresívnym jedincom a hŕstke výtržníkov, ktorí delobuchmi vyvolali ojedinelú a zbytočnú roztržku. Každému a všetkým z nás je nad slnko jasné, že vláda, ktorá sama seba označuje za „protikorupčnú“, sa podieľa, čerpá i profituje de facto z najväčšieho a najničivejšieho globálneho korupčného podvodného projektu, maskujúceho sa pandémiou.

Zmieta nami tretia vlna pandémie, očkovanie slobodu neprinieslo a ani neprinesie. Čo nás teda neminie? „Očakávam, že rok 2022 bude rokom násilností, agresivity a definitívneho rozpadu štátu,“ obáva sa Fico. „Nehovorím to ako nejaký ufňukanec, ale ako skúsený človek, politik, ktorý vie predpovedať, že sa to môže stať.“ Hm..., keďže poznáme Murphyho zákony, vieme, že sa to aj stane. Pred pádom administratívneho socializmu v Novembri ʻ89 študenti na Národní tříde v Prahe volali „Máme holé ruce!“ Ktovie, ako sa zachovajú súčasní mládenci v policajných či armádnych uniformách, až budú v rozhodujúcom historickom okamihu stáť zoči-voči svojim rodičom, súrodencom a dedom?

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.