ĽUDIA SÚ ŠOKOVANÍ, ŽE MÁME PREMIÉRA, KTORÝ KOMUNIKUJE AKO 15-ROČNÉ ROZMAZNANÉ DECKO

Juraj Draxler: Konečne precitli, že predsedom parlamentu je niekto, kto si s nezletilými dokáže písať, ako sa "vyšukajú". Mnohí sú šokovaní historkami z ministerstiev, kde sa vládne chaoticky a bez štábnej kultúry. 

Text FACEBOOK
Foto Facebook
Dátum 10.07.2020

Príspevok uverejnil na svojom Facebooku Juraj Draxler 10. júla 2020.

Nezabudnime: Igora Matoviča roky vytvárala bratislavská kaviareň. Zodpovednosti sa nezbavia.

Keď sa dnes v Bratislave stretnete s nejakým známym, alebo dokonca bývalým protivníkom z politiky, prvá veta je: čo na to hovoríte, je to celé hrozné!
Áno, ľudia sú šokovaní, že máme premiéra, ktorý komunikuje ako 15-ročné rozmaznané decko. Konečne precitli, že predsedom parlamentu je niekto, kto si s nezletilými dokáže písať, ako sa "vyšukajú". Mnohí sú šokovaní historkami z ministerstiev, kde sa vládne chaoticky a bez štábnej kultúry. 

Akurát mám taký veľmi zvláštny pocit, keď takto počujem sťažovať sa aj ľudí, ktoré majú blízko ku klasickej kaviarni. Nechcem to veľmi rozmazávať, lebo je to v tejto chvíli zbytočné. Ale aj pre budúcnosť by sme nemali úplne zabúdať na jedno: do akej miery je za dnešok zodpovedná práve kaviareň, najmä cez mediálnu komunikáciu. 


Kaviareň tu roky vytvára obraz, že politika nie je zložité vyvažovanie záujmov a preferencií, ale hlavne moralizovanie a maľovanie vzdušných zámkov. Dobrým politikom je pre nich niekto, kto je náruživý pozér. 
Kaviareň tu roky ničí zárodky kompetentnej diskusie o vládnutí. Namiesto toho vytvára dojem, že všetko sa dá vyriešiť nejakými radikálnymi krokmi, či už ich nazvete reformami, alebo hocičím iným. Hlavne aby sa sľúbilo niečo úplne nové a prelomové.
Kaviareň tu vytvorila diskusiu, kde sa všetko zvalí len na korupciu a tvárime sa že nie je dôležité kompetentné vládnutie, ale "boj" s temnými silami.
Toto všetko si spočítajte, a dostanete Igora. 

Iste, oni to tak neplánovali, kaviareň chcela všelijakých pozérov v duchu havlovských tradícií plus miklošovských "reformátorov". Ale holt, vypálilo to takto.

Bola to kaviareň, ktorá sa tešila tým viac, čím sa politika stávala menej profesionálna. Keď som z okruhu vládnutia ochádzal ja, potom aj stranícki politici Peter Kažimír alebo Marek Maďarič, mnohí z kaviarne si gratulovali, lebo tam ostávali tie z ich pohľadu viac ideologicky, "smerácky" vyhranené typy, proti ktorým mohli ďalej prskať, a z toho mali až živočíšnu radosť. Bez ohľadu na to, čo to znamenalo pre krajinu. 
Mimochodom, keď som bol ministrom, spolupracovníci mi občas preposielali príspevky zo sociálnych sietí, kde často práve takíto ľudia, ktorí majú inak plné ústa "kritického myslenia", si napríklad o mne vymieňali tak nezmyselné klebety a fámy, že človek naozaj len neveriacky krútil hlavou. Od mojich údajne satanských manipulácií s verejnými prostriedkami, až po totálne nezmysly z osobného života. Po mojom odchode to šíriť prestali, ale pochybujem, že sa niekto nad svojím vtedajším správanim aj "kriticky" zamyslel.


Nie, dnešnú garnitúru si nezvolil hlúpy národ, ako sa teraz kaviareň snaží všetko vysvetliť, oni tomu robili cestu.
Zrejme poznáte takých tých rodičov, ktorí sa snažia tváriť veľmi progresívne, ale deti sa im podarí vychovať akurát rozmaznané, neustále na seba priťahujúce pozornosť, tekavé, bez morálky a vízie, čo vlastne chcú v živote dosiahnuť. 

Kaviareň sa tu hrala na osvieteného rodiča, ale do dospelosti doviedli akurát večne šaškujúce monštrum menom Igor.

PRÁVE STE DOČÍTALI ODOMKNUTÝ ČLÁNOK:

 

Ak sa Vám článok páčil a máte naďalej záujem čítať pravdivé a nezávislé texty staňte sa naším predplatiteľom a získajte množstvo výhod:

 

https://www.extraplus.sk/extraplus/predplatne

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.