NAĎ POTRESTÁ TOHO, KTO ZVEREJNIL ÚDAJE ZO ZDRAVOTNÉHO ZÁZNAMU LUČANSKÉHO

AKTUALIZOVANÉ: Adam Lučanský: „Ak toto číta niekto kompetentný v súvislosti s unikom informácií z OČTK, rodina je/bola by akceptovala verejné uverejnenie lekárskej správy. Predpokladáme že únik lekárskej správy nastal až po smrti. K originálu sme sa stále nedostali".

Foto TASR/MARTIN BAUMANN
Dátum 01.01.2021

BRATISLAVA 1. januára (TASR/extraplus.sk) - Únik fotografií zo zdravotného záznamu z operácie zosnulého policajného exprezidenta Milana Lučanského prešetria. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) o tom informoval na sociálnej sieti. Hovorí, že ide pravdepodobne o porušenie zákona. Lučanského po zranení oka vo väzbe operovali v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP v Ružomberku, ktorá patrí pod rezort obrany.  "Urobíme všetko preto, aby sme identifikovali človeka alebo ľudí, ktorí takýto únik zdravotných informácií umožnili a aby tento človek alebo ľudia boli za takúto činnosť aj adekvátne potrestaní, vrátane trestnoprávnych následkov," vyhlásil. Osobe, ktorá poskytne informáciu o tom, ako sa zdravotný záznam dostal na verejnosť, garantuje anonymitu, odmenu a beztrestnosť. Minister poprel tiež informácie o údajnom odvolaní riaditeľa nemocnice Vladimíra Lengvarského.

ČÍTAJTE TIEŽ: ŽITNÝ: SOM NAHNEVANÝ, ZABILI MI KAMARÁTA!

Na vyhlásenie ministra obrany Jaroslava Naďa zareagoval syn generála Lučanského - Adam Lučanský, ktorý na novom profile Všetci za Milana / #AllForMilan napísal: „Ak toto číta niekto kompetentný v súvislosti s unikom informácií z OČTK, rodina je/bola by akceptovala verejné uverejnenie lekárskej správy. Predpokladáme, že únik lekárskej správy nastal až po smrti. K originálu sme sa stále nedostali ani s plnou mocou od otca kým ešte žil, nakoľko plná moc nebola overená notárom. Akýkoľvek hon na informátora je už bezpredmetný a s účelom zastrašovania,“ uviedol Lučanského syn Adam.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.