NEPLAČ, „UJO“ KORČOK!

Aby v jednom stand-upe dokázal niekto urobiť bezplatnú miliónovú reklamu súkromnému mesačníku a na strane druhej urobil z jeho majiteľa terč nenávisti a útokov, to nedokázal ani trnavský Borat! Takýto hysterický panáčik predsa nemôže viesť štát! Načo ste liezli do kampane, ak nedokáže zniesť nastavenie zrkadla?

Foto YOUTUBE
Dátum 17.03.2024

Aby v jednom stand-upe dokázal niekto urobiť bezplatnú miliónovú reklamu súkromnému mesačníku a na strane druhej urobil z jeho majiteľa terč nenávisti a útokov, to nedokázal ani trnavský Borat! Takýto hysterický panáčik predsa nemôže viesť štát! Načo ste liezli do kampane, ak nedokáže zniesť nastavenie zrkadla?

Zo slovenských stand-up komikov som doteraz registroval len Juraja „Šoko“ Tabačeka, Jakuba Ťapáka, Simonu Salátovú, Jana Gorduliča, Gaba Žifčáka a Michaela Szatmáryho. Možno preto, že nijako zvlášť neholdujem prvosignálnemu druhu zábavy, ktorá sa nezaobíde bez oplzlostí a vulgárnych výrazov. Netreba však zabúdať na priekopníka tohto zábavného žánru pod Vysokými Tatrami. Bol ním ľudový rozprávač Ján Pisančin, známy ako Ander z Košíc. Ten však žiadne výrazy krčmovej 5. cenovej skupiny nepotreboval, aby publikum rozosmial a zabavil...

Teraz – v prezidentskej kampani 2024 – sa na mediálnom javisku zjavil nový typ zabávača: „belofór“ (v angl. White Joke). Netradične v kostýme intelektuála, učesaný, upravený, v obleku a bielej košeli, dokonca i s kravatou. Jeden zo súčasných uchádzačov o post hlavy štátu Ivan Korčok si 28. februára zvolal tlačovú besedu, aby pred objektívmi kamier a fotoaparátov zamával dvoma vydaniami mesačníka Extra plus. Ako slon Hathí veľkými ušami, ktorými začuje v džungli pohyb predátorov. Dokonca i trávu rásť...

Terč nenávisti a útokov

Stand-up komici vystupujú v relácii Silné reči, a tie veru spustil aj predpokladaný líder opozície a favorit Grasalkovičovho paláca. Ale to je stále len „dva v jednom“. Podal podnet na Štátnu volebnú komisiu. A v svojom statuse píše: „Schránky po celom Slovensku zaplavuje už druhé číslo netransparentného volebného časopisu kandidáta Petra Pellegriniho. Tak ako v prípade prvého vydania, aj tu by ste márne hľadali akékoľvek povinné označenie politickej reklamy, hoci ide celkom zjavne o organizovanú a cielenú kampaň Petra Pellegriniho v hodnote prevyšujúcej 100-tisíc eur. Favorit prezidentských volieb tak opäť obchádza transparentný účet a klame občanov Slovenska, keď porušuje zákon. Len minulý týždeň som pritom v súvislosti s prvým vydaním podal podnet na ministerstvo vnútra pre porušenie pravidiel kampane. Tým sa však zjavne kampaňový tím Petra Pellegriniho nenechal vôbec vyrušiť. Je smutné, že v koalícii nie sú schopní rešpektovať ani základné pravidlá, len aby ovládli aj prezidentský úrad.“

Zjavne sa však Korčok nedohodol s Ursulou von der Leyenovou, lebo deň predtým som sa z večerných Správ RTVS dozvedel o tom, že plénum Európskeho parlamentu schválilo novú ochranu novinárov a investigatívnych aktivistov pred takzvanými strategickými žalobami. Nová európska legislatíva má chrániť novinárov pred šikanou, zastrašovaním a ekonomickou likvidáciou. Ivan Korčok sa dopustil niečoho nevídaného! Cítiac svoju prehru(?), rozplakal sa v priamom prenose skôr, ako mu vykypelo z hrnca... Na Slovensku sme na tragikomické vystúpenia politikov z kategórie „duševných maloroľníkov“ zvyknutí, no aby v jednom stand-upe dokázal niekto urobiť bezplatnú miliónovú reklamu súkromnému mesačníku a na strane druhej urobil z jeho majiteľa terč nenávisti a útokov..., to nedokázal ani trnavský Borat!

Manipulácia s emóciami voličov

Keďže sa „nezávislý“ a nestranný prezidentský kandidát Korčok zúčastňoval na protivládnych protestoch, verím, že náklady na ich organizáciu má zarátané vo výdavkoch na svojom transparentnom účte. Rovnako túto miliónovú reklamnú kampaň mesačníku Extra plus. Zmätený a roztrasený kandidát na novú hlavu štátu Ivan Korčok koná bezhlavo, v panike a neuvážene. Veď na spomínanej tlačovej besede z vhadzovania Extra plus do schránok najskôr obvinil svojho najvážnejšieho súpera Petra Pellegriniho, ktorý o niečom takom určite nemal ani potuchy.

Potvrdilo to vzápätí stanovisko strany, zverejnené cez agentúru SITA: „Ak má Ivan Korčok problém s médiami, ktoré sú voči nemu kritické, mal by sa obrátiť na príslušné orgány, nie šíriť klamstvá o porušovaní zákona jeho protikandidátmi.“ Strana Hlas-SSD, ktorá zodpovedá za kampaň svojho predsedu a prezidentského kandidáta Petra Pellegriniho, takto reaguje na Korčokovu kritiku „Pellegriniho volebného časopisu“, ktorý sa objavuje v slovenských schránkach. Politický subjekt zároveň pre agentúru SITA uviedol, že prezidentský kandidát Korčok by takouto logikou mohol verejne čeliť otázkam, prečo na jeho transparentnom účte nie sú vykázané náklady na organizáciu protivládnych protestov, ktoré podľa strany cielili na jeho (Korčokovu) podporu. Prípadne, prečo tam nie sú náklady na podporu od rôznych satirických stránok alebo liberálnych médií, ktoré Korčoka podľa Hlasu priamo propagujú, a tiež dehonestujú jeho protikandidáta. Hlas-SD zdôraznil, že Pellegrini sa takouto cestou nikdy nevydá. „Vydávanie existujúcich značiek časopisov či novín nie je súčasťou volebnej kampane Petra Pellegriniho a nie je ním tak ani financované. Peter Pellegrini pripravil v rámci kampane svoje vlastné predvolebné noviny Pokoj pre Slovensko, ku ktorým sa verejne hlási a ktoré budú k dispozícii ľuďom na Slovensku," píše sa ďalej v stanovisku strany.

Farizejský lišiak...

Najskôr sa rozplače a vzápätí tvrdohlavo – ako ohrdnutá panna – zaťato siahne k zákernému ťahu falošného kartára. Ivanovi Korčokovi žiadne „skúsenosti“ z diplomacie, slušnosť ani rozvaha nebránili, aby vzápätí – 4. marca 2024 – rozposlal zo svojej adresy info@ivankorcok.sk do všetkých schránok v databáze poštu s výzvou: „Pomôžte mi s roznosom tlačovín po Slovensku. Milé podporovateľky, milí podporovatelia, v týchto voľbách pôjde naozaj o veľa, a preto potrebujem aj Vašu pomoc!“ Moderátor TV Bratislava Ing. Jozef Hübel podal okamžite podnet na Štátnu volebnú komisiu SR pre nepovolené metódy zasielania nevyžiadanej a obťažujúcej korešpondencie... Som zvedavý, koľko ďalších občanov toto právo využilo a aký postoj k tomu ŠVK zastane.

A viete, na čo som ešte zvedavý? Ak moderátorke Marte Jančkárovej poskytla Hegerova vláda vo februári 2023 policajnú ochranu a v pohotovosti boli kovboji z NAKA, čakám na správu, koľko tankov a obrnených transportérov postavia teraz pred redakciu Extra plus. Lebo veď Korčok zjavne manipuluje s emóciami svojich stúpencov, ktorých podľa (nafúknutých mainstreamových správ o účastníkoch protestov) bolo v uliciach a na námestiach Slovenska veru aj okolo 100-tisíc.

„Ujo“ Korčok, čakajte listy z Horného aj z Dolného Výplachu, lebo takýto hysterický panáčik predsa nemôže viesť štát! Načo ste liezli do kampane, ak nedokážete zniesť nastavenie zrkadla? Vôbec ma nezaujíma, ako sa ráno pred ním holíte. Viem to! Pre svoju minulosť a svedomie sa celkom isto holíte so zavretými očami (od hanby!).

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.