PROKURÁTOR ZRUŠIL OBVINENIE NOVINÁROV DENNÍKA N

Prokurátor Krajskej prokuratúry Bratislava dnes po preskúmaní vyšetrovacieho spisu v rámci dozorového oprávnenia zrušil ako nezákonné a neopodstatnené, ale aj arbitrárne uznesenie o vznesení obvinenia dvojici novinárov Denníka N. Obvinení boli Monika Tódová a Konštantín Čikovský.

Foto SITA/Branislav Bibel
Dátum 21.09.2021

Monika Tódova a Konštantín Čikovský čelili obvineniu pre prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti formou spolupáchateľstva. Dôvodom bolo vyzradenie identity Petra Tótha ako utajeného svedka v kauze vraždy Jána Kuciaka. Tóth z tohto dôvodu podal trestné oznámenie.

Ako informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan, poverenému príslušníkovi Policajného zboru zároveň prokurátor prikázal, aby vo veci znovu konal a rozhodol.

Zákaz kopírovať texty bez súhlasu Mayer Media,
vydavateľstvo udeľuje povolenie len na použitie odkazu na originálny článok.

DISKUTUJÚCIM: Zapojiť sa do diskusie môžete len po registrácii a prihlásení sa do svojho účtu.


UPOZORNENIE: Vážení diskutujúci, podľa platných zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť IP adresu, e-mail, vaše príspevky a pod. v prípade, že tieto príspevky v diskusnom fóre budú porušovať zákon. V tejto súvislosti vás prosíme, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého z trestných činov uvedených v Trestnom zákone. Medzi také príspevky patria komentáre rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Za každý zverejnený príspevok nesie zodpovednosť diskutujúci, nie vydavateľ či prevádzkovateľ Extra plus.